0

Στην Κίνα,μόνο το ένα τοις εκατό των ανθρώπων είναι Χριστιανοί,έτσι οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν μόνο μερικά πράγματα για τα Χριστούγεννα.Εξαιτίας αυτού,τα Χριστούγεννα γιορτάζονται συχνά μόνο σε μεγάλες πόλεις,σε αυτές τις μεγάλες πόλεις υπάρχουν χριστουγεννιάτικα δέντρα,φώτα και άλλες διακοσμήσεις στους δρόμους και στα πολυκαταστήματα.Ο Άγιος Βασίλης ονομάζεται «Shen Dan Lao Ren» και έχει “σπηλιές” σε καταστήματα όπως στην Ευρώπη και την Αμερική.Οι ταχυδρόμοι μπορεί να ντύνονται ως Σάντα όταν παραδίδουν γράμματα πριν από τα Χριστούγεννα!

Περισσότερο οι νέοι γιορτάζουν τα Χριστούγεννα στις πόλεις όπου τα χριστουγεννιάτικα πάρτι γίνονται δημοφιλή και είναι επίσης μια εποχή όπου τα νεαρά ζευγάρια θα δώσον δώρα μεταξύ τους,σαν την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

Στα Κινέζικα Happy/Merry Christmas είναι «Sheng Dan Kuai Le ή 圣诞 快乐» στα μανδαρινά «Seng Dan Fai Lok ή 聖誕 快樂» στα καντονέζικα.Χαρούμενα/Καλά Χριστούγεννα σε πολλές άλλες γλώσσες.

Μόνο λίγα άτομα έχουν χριστουγεννιάτικο δέντρο.Εάν οι άνθρωποι έχουν δέντρο,είναι συνήθως πλαστικό και μπορεί να είναι διακοσμημένο με αλυσίδες χαρτιού,λουλούδια από χαρτί και φανάρια χαρτιού (θα μπορούσαν επίσης να το ονομάσουν δέντρο φωτός).Τα χριστουγεννιάτικα δέντρα που θα έβλεπαν οι περισσότεροι άνθρωποι θα ήταν σε εμπορικά κέντρα.

Το περίεργο είναι ότι τα περισσότερα πλαστικά χριστουγεννιάτικα δέντρα στον κόσμο και χριστουγεννιάτικα στολίδια κατασκευάζονται στην Κίνα,αλλά οι άνθρωποι που τα φτιάχνουν μπορεί να μην έχουν διακοσμητικά σαν αυτά στα σπίτια τους τα Χριστούγεννα!

Μια παράδοση που γίνεται δημοφιλής,την παραμονή των Χριστουγέννων,ειναι η ανταλαγή μήλων.Πολλά καταστήματα διαθέτουν μήλα τυλιγμένα σε χρωματιστό χαρτί προς πώληση.Οι άνθρωποι δίνουν μήλα την παραμονή των Χριστουγέννων,επειδή στην κινεζική γλώσσα η παραμονή των Χριστουγέννων ονομάζεται “Ping’an Ye” (平安夜),που σημαίνει ήσυχο ή ήρεμο βράδυ,το οποίο έχει μεταφραστεί από τα κάλαντα «Silent Night».Η λέξη για το μήλο στα Mandarin είναι “píngguǒ” (苹果) που ακούγεται σαν την αγγλική λέξη για την ειρήνη.

Μερικοί άνθρωποι τραγουδούν τα κάλαντα,αν και πολλοί δεν καταλαβαίνουν ή δεν ξέρουν για την Χριστουγεννιάτικη Ιστορία.Το Jingle Bells είναι ένα δημοφιλές χριστουγεννιάτικο τραγούδι στην Κίνα!

Οι άνθρωποι που είναι Χριστιανοί στην Κίνα πηγαίνουν στις χριστουγεννιάτικες λειτουργίες.Η λειτουργία που γίνεται τα μεσάνυχτα έχει γίνει πολύ δημοφιλής.

 

You may also like

Comments

Leave a reply

More in ΔΙΕΘΝΗ