0

Την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου η Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου κα Αθηνά Κόρκα παρευρέθηκε στην ετήσια ενημέρωση σχετικά με την φετινή χρονιά ανασκαφής στην Ρωμαϊκή Έπαυλη Κατουνίστρας Λουτρακίου.Η ενημέρωση πραγματοποιήθηκε από την αρχαιολόγο κα Ζωή Ατζαματζίδου και τον κ. Κώστα Τσιαμπάση.

Μεταξύ άλλων η κα Κόρκα τόνισε πως «Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι φέτος τα ευρήματα ήταν πολύ περισσότερα και εξίσου σημαντικά όπως και τις προηγούμενες χρονιές.Ανακαλύφθηκαν νέες πτυχές του συγκροτήματος δίνοντας στους αρχαιολόγους μας επιπλέον δυνατότητες για τις μετέπειτα έρευνες τους».Η Αντιπεριφερειάρχης επισκέφθηκε επίσης νωρίτερα το μουσείο Ισθμίας με την έφορο Αρχαιοτήτων Κορινθίας κα Γιώτα Κασίμη όπου συναντήθηκαν με ομάδα επιστημόνων που επεξεργάζονται τα σημαντικά αυτά ευρήματα της φετινής χρονιάς.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου στέκεται αρωγός και χρηματοδότης αυτού του σημαντικού μνημείου του τόπου μας αναδεικνύοντας παράλληλα την σύνδεση του Λουτρακίου διαχρονικά με τις θερμές πηγές.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

You may also like

Comments

Leave a reply