0

Μια Χριστουγεννιάτικη επίσκεψη στους Γερμανούς.Ποιες ιεροτελεστίες είναι σημαντικές και γιατί η πατατοσαλάτα είναι μέρος των εορτασμών.

Γερμανία

Η πρώτη γεύση των Χριστουγέννων φτάνει όταν τα Lebkuchen (κουλουράκια με άρωμα τζίντζερ τύπου gingerbread) και Spekulatius (μπισκότα με κανέλα και μπαχαρικά) ξαφνικά εμφανίζονται στα ράφια των σούπερ μάρκετ στις αρχές Σεπτεμβρίου.Από την πρώτη Κυριακή στο Advent(ημερολόγιο που μετράει αντίστροφα μέχρι τα Χριστούγεννα)και μετά,χριστουγεννιάτικες αγορές, χριστουγεννιάτικες επιτυχίες στο ραδιόφωνο και χριστουγεννιάτικα φώτα διαδίδουν το χριστουγεννιάτικο πνεύμα σε όλη τη γη.

Γιορτάζουν όλοι οι Γερμανοί τα Χριστούγεννα;

Όχι. Παρόλο που είναι χριστιανικό πανηγύρι για τον εορτασμό της γέννησης του Ιησού Χριστού,τα Χριστούγεννα γιορτάζονται επίσης από Γερμανούς που δεν έχουν καμία πίστη-κατά 78% συνολικά.Ο εορτασμός των Χριστουγέννων είναι μια σημαντική οικογενειακή παράδοση για τους περισσότερους ανθρώπους.Περίπου ένας στους τέσσερις Γερμανούς πηγαίνει στην εκκλησία τα Χριστούγεννα.Η παρακολούθηση της Χριστουγεννιάτικης λειτουργίας τα μεσάνυχτα της Παραμονής των Χριστουγέννων είναι μια ιεροτελεστία που πολλοί δεν θα ήθελαν να χάσουν.

Ποιες είναι οι Χριστουγέννιάτικες παραδόσεις στη Γερμανία;

Σύμφωνα με έρευνα του ινστιτούτου έρευνας αγοράς της Yougov,οι περισσότεροι λένε ότι τα Χριστούγεννα περιλαμβάνουν κεριά,ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο,ψήσιμο μπισκότων και αγορά δώρων. Το 2016,σχεδόν 30 εκατομμύρια χριστουγεννιάτικα δέντρα υπήρχαν στα γερμανικά σαλόνια,κατά προτίμηση πραγματικά,επειδή οι πλαστικές απομιμήσεις δεν προτιμούνται.

Τι συμβαίνει κατά τη διάρκεια των τυπικών γερμανικών Χριστουγέννιάτικων διακοπών;

Η Γερμανία γιορτάζει τα Χριστούγεννα με δύο δημόσιες αργίες,25 και 26 Δεκεμβρίου.Για πολλούς, η 24η Δεκεμβρίου,η παραμονή των Χριστουγέννων,χωρίζεται σε ένα έντονο πρωί και ένα εορταστικό βράδυ.Όταν η παραμονή των Χριστουγέννων πέφτει σε εργάσιμη ημέρα,τα καταστήματα είναι ανοιχτά μέχρι το μεσημέρι και είναι πολύ απασχολημένα καθώς οι άνθρωποι αγοράζουν τα τελευταία τους δώρα ή υλικά για το εορταστικό γεύμα.Στη συνέχεια,η προσοχή επικεντρώνεται στη διακόσμηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου με νεραϊδένια φώτα και πολύχρωμα στολίδια,το περιτύλιγμα δώρων και την προετοιμασία του φαγητού.

Νωρίς το απόγευμα όλα τα μέλη της οικογένειας μαζεύονται.Μερικοί κρατούν τις παραδόσεις, όπως το να τραγουδούν όλοι μαζί.Το βραδινό γεύμα ακολουθείται από το μοίρασμα των δώρων: αυτό είναι όταν σε όλους επιτρέπεται να ανοίξουν τα πακέτα που βρίσκονται κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο.Τέλος,εβδομάδες μετά το γράψιμο λίστας δώρων στο Χριστό, τα παιδιά περιμένουν ανυπόμονα για να δουν αν έχουν εκπληρωθεί οι επιθυμίες τους.

Οι νέοι που επέστρεψαν στο πατρικό τους για τις διακοπές συχνά, ξεκινούν ξανά αργά το βράδυ για να συναντηθούν με φίλους.

Γιατί οι Γερμανοί τρώνε πατατοσαλάτα την παραμονή των Χριστουγέννων;

Σύμφωνα με την παλιά χριστιανική παράδοση,η περίοδος από την Ημέρα του Αγίου Μαρτίνου στις 11 Νοεμβρίου έως τις 24 Δεκεμβρίου ήταν περίοδος νηστείας.Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο σερβίρεται ένα ταπεινό πιάτο για παράδειγμα, κυπρίνος,επειδή το ψάρι είναι το συμβολικό νηστίσιμο γεύμα.Ωστόσο,το πιο δημοφιλές πιάτο σε όλη τη χώρα είναι η πατατοσαλάτα με λουκάνικα,σύμφωνα με μια έρευνα του 2016,αυτό τρώνε σχεδόν ένας στους δύο Γερμανούς την παραμονή των Χριστουγέννων.Την ημέρα των Χριστουγέννων και την επόμενη ημέρα,που είναι και οι δύο δημόσιες αργίες,οι άνθρωποι απολαμβάνουν ένα πλούσιο γεύμα,σε ένα γιορτινά στολισμένο τραπέζι.Το παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο γεύμα είναι ψητή χήνα με μπουλέττες πατάτας και κόκκινο λάχανο.

Οι πιο όμορφες Χριστουγεννιάτικες αγορές στην Γερμανία

 

You may also like

Comments

Leave a reply

More in ΔΙΕΘΝΗ