0
Στις 19 Μαρτίου, 5 μέρες αφότου άρχισε το πρώτο λοκντάουν ζητήσαμε την τοποθέτηση ΔΩΡΕΑΝ ΨΥΧΟΛΟΓΟΥ στο Δήμο. Πρώτοι στο Δήμο, πρώτοι από όλους τους Δήμους. Τότε δεν έγινε. Βλέπω ΜΕ ΧΑΡΑ οτι έγινε στο δεύτερο-δυστυχώς- λοκνταουν στον τόπο μας.
Η ενδοοικογενειακή βία και η κατάθλιψη πρέπει να αντιμετωπιστούν απο ΕΙΔΙΚΟΥΣ. Χαίρομαι ιδιαίτερα για την απόφαση της Δημοτικής Αρχής να ακολουθήσει την πρότασή μας αυτή έστω και αν δεν είχε την διακριτικότητα να αναφέρει την πρωτότυπη ιδέα μας. Οι αντιπολιτεύσεις ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ και αναδεικνύουν προβλήματα. Μόνο αν κάνουν και τα ΔΥΟ είναι χρήσιμες. Εμείς κάνουμε αποδεδειγμένα δημοσίως και τα δύο. Μπράβο σε αυτό, έστω και καθυστερημένα. Είναι αυτονόητο οτι υπάρχουν οικογένειες, και θα αυξηθούν λόγω του επερχόμενου χειμώνα, που εκτός από το φαγητό θα κρυώνουν στο Δήμο μας. Φυσικά και σε όλη τη Χώρα αλλά εκεί δεν έχουμε εμείς την αρμοδιότητα.
Προτείνω ΑΜΕΣΑ εντός της εβδομάδας τη διενέργεια εκτάκτου Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα:
Α) Παροχή κουπονιού 100 € σε όλες τις ΜΟΝΟΓΟΝΕΙΚΕΣ οικογένειες του Δήμου για αγορά σουπερ μαρκετ συν 50€ για καθε παιδί.
Β) Παροχή κουπονιού 150€ σε όλες τις ΤΡΙΤΕΚΝΕΣ οικογένειες συν 50€ για κάθε παιδί στις ΠΟΛΥΤΕΚΝΕΣ για τον ίδιο λόγο.
Γ) Παροχή ΔΩΡΕΑΝ ξυλείας με πληρωμή απο το Δήμο απο τις επιχειρήσεις της περιοχής ή πετρελαίου θέρμανσης με ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ προκειμένου να μην κρυώσει κάνεις. Άλλωστε το κλείσιμο των σχολείων επιφέρει μείωση των αντίστοιχων δημοτικών εξόδων για θέρμανση.
Δ) Επαναφέρω την πρότασή μου για αγορά τάμπλετ σε όλα τα παιδιά που φοιτούν στα σχολεία του Δήμου μας, εφόσον δεν έχουν, προκειμένου να ανταποκριθούν στις σχολικές υποχρεώσεις.
Ε) Σύσταση επιτροπής απο τους επικεφαλής των παρατάξεων για την ίδρυση και παρακολούθηση λογαριασμού ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, που θα λάβει δωρεές συμπολιτών μας απο 5-20 ευρω για τη στήριξη αυτού του έργου. Κάνεις να μην μπορεί να κάνει επίδειξη οικονομικά, κάνεις να μην μπορεί να καπηλευτει το κοινο έργο πολιτικά. 1000 από όλο το δήμο να δώσουμε 20 ευρώ έχει χρηματοδοτηθεί ΤΕΡΑΣΤΙΟ μερος της εν λογω δαπάνης.
Έχουμε χρόνο να τσακωνόμαστε μετά για τα πολιτικά, για τα αθλητικά, για τον ήλιο και το βουνό. Τώρα πρωτεύει να βγούμε ζωντανοί και με τις λιγότερες πληγές από αυτό το Γολγοθά, που φούντωσε όχι στο έλα της άνοιξης αλλά στην καρδιά του χειμώνα.

You may also like

Comments

Leave a reply