0

Τελεσίγραφο στις ιδιωτικές κλινικές της Βόρειας Ελλάδα: 200 κλίνες Covid ή επίταξη. Τι απαντούν!

Αρνητική είναι η πρώτη απάντηση από τις ιδιωτικές κλινικές της Βόρειας Ελλάδα στο αίτημα του υπουργείου να διαθέσουν άμεσα στο Σύστημα Υγείας 200 κλίνες Covid.

Το τελεσίγραφο είχε ήδη δοθεί από το βράδυ της Τετάρτης, 18.11.2020, με προθεσμία το πρωί της Πέμπτης, 19.11.2020. Το ζήτησε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την πρωινή σύσκεψη με στελέχη της κυβέρνησης στο Μαξίμου. Κύκλοι του υπουργείου Υγείας αναφέρουν στο iatropedia.gr ότι υπάρχει νόμος που προσδιορίζει τις προϋποθέσεις επίταξης των ιδιωτικών κλινικών και οι νόμοι θα εφαρμοστούν σε κάθε περίπτωση και απαρέγκλιτα. “Είναι πρόβλημα και μάλιστα σοβαρό των πολιτών της Θεσσαλονίκης, πιστεύουμε ότι θα ανταποκριθούν οι ιδιοκτήτες κλινικών και είμαστε αισιόδοξοι ότι θα το πράξουν” αναφέρουν παράγοντες του Υπουργείου Υγείας. Με τους διασωληνωμένους ασθενείς να έχουν φτάσει τους 500 και ακόμη χιλιάδες ασθενείς να νοσηλεύονται στις κλινικές Covid όλης της χώρας, το ΕΣΥ έχει ξεπεράσει τα όρια αντοχής του. Σύμφωνα με πληροφορίες του iatropedia.gr το υπουργείο Υγείας έδωσε διορία μίας ώρας στην Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών ώστε να παραδώσουν οι κλινικάρχες της Βόρειας Ελλάδα 200 κλίνες Covid για την νοσηλεία των βαρέων περιστατικών του κορονοϊού. Το ρεπορτάζ αναφέρει πως η Ένωση απαντά ότι δεν μπορεί να τις διαθέσει, με αποτέλεσμα το υπουργείο Υγείας να δηλώνει πως θα προχωρήσει σε επίταξη.

Το τελεσίγραφο που απέστειλε στους κλινικάρχες ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας, Ιωάννης Κωτσιόπουλος:

Από την πλευρά των κλινικαρχών, η Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών (ΠΕΙΚ), η οποία διαπραγματεύεται όλο αυτό το διάστημα με το Υπουργείο Υγείας, δηλώνει ότι διαθέτει καθημερινά περίπου 100 κλίνες, για τα non Covid περιστατικά μόνο στη Θεσσαλονίκη. Μιλώντας στο iatropedia.gr o πρόεδρος της ΠΕΙΚ Γρηγόρης Σαραφιανός, δηλώνει ότι προσπαθεί να πείσει τα μέλη της Ένωσης, κάνοντας επαφές με τους κλινικάρχες, όμως, οι ίδιοι δηλώνουν ότι δεν θα ανταποκριθούν θετικά στο αίτημα της κυβέρνησης. «Έχουν δίκιο από την κυβέρνηση. Με 900 κρούσματα την ημέρα, 15 μέρες νοσηλείας κατά μέσο όρο ο κάθε ασθενής, χρειάζονται 12 – 13 χιλιάδες κλίνες νοσηλείας. Πού να τις βρουν. Εγώ, όμως, τους παίρνω όλους τους ιδιοκτήτες κλινικών και όλοι με ένα στόμα λένε, όχι δεν δεχόμαστε. Και οι λοιμωξιολόγοι λένε να μην μπερδέψουμε ασθενείς με Covid και ασθενής non Covid», τονίζει χαρακτηριστικά. Οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών κλινικών δηλώνουν ότι το προσωπικό τους δεν έχει εμπειρία στη νοσηλεία περιστατικών Cοvid και ως εκ τούτου είναι επικίνδυνο να δεχθούν περιστατικά κορονοϊού.

πηγή: iatropedia

You may also like

Comments

Leave a reply

More in ΕΛΛΑΔΑ