0

Οι κωδικοί μετακίνησης που δεν ισχύουν 21:00 με 05:00

Τα αυστηρότερα μέτρα περιορισμού κυκλοφορίας λόγω της πανδημίας «μείωσαν» τους κωδικούς μετακίνησης για τις επόμενες δυο εβδομάδες.

Ειδικότερα,πλέον από τις 21:00 έως τις 05:00 επιτρέπονται μόνο οι «απολύτως απαραίτητες» μετακινήσεις,δηλαδή για λόγους υγείας,εργασίας ή για την βόλτα κατοικίδιου σε κοντινή απόσταση.

Με τον αριθμό 1 στο 13033: Οι πολίτες μπορούν να βγουν από το σπίτι τους για σοβαρές περιπτώσεις υγείας.

Με τον αριθμό 6 στο 13033: Οι πολίτες μπορούν να βγουν από το σπίτι τους για μικρή βόλτα κατοικίδιου.

Σημειώνεται ότι για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα,εξακολουθεί να απαιτείται και η βεβαίωση εργαζομένου σε περίπτωση μετακίνησης για λόγους εργασίας.Επίσης από χθες η ατομική άσκηση σε ολόκληρη τη χώρα επιτρέπεται από τις 05:00 έως τις 21:00.Διευκρινίστηκε ότι η ατομική άθληση δεν αφορά την άθληση/προπόνηση στο πλαίσιο των αθλητικών σωματείων αλλά αυστηρά και μόνο στην ατομική άθληση σε συνθέσεις έως 3 άτομα και με ισχυρή σύσταση αυτή να πραγματοποιείται κατά προτίμηση κοντά στην οικία των πολιτών.

Σε περίπτωση που η έξοδος για άσκηση δεν αφορά μόνο ένα άτομο,αλλά με τη συνοδεία άλλου ατόμου,θα πρέπει να τηρείται η αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.Τέλος,υπενθυμίζεται πως το κυνήγι και το ψάρεμα δεν επιτρέπονται,καθώς η Επιτροπή των Επιδημιολόγων ομόφωνα απέρριψε το σχετικό αίτημα,βασισμένη τόσο σε επιδημιολογικά αλλά κυρίως σε κριτήρια αποφυγής περιττών μετακινήσεων.

πηγή: lifo

You may also like

Comments

Leave a reply

More in ΕΛΛΑΔΑ