0

Αν και ο κορωναϊός δεν αποτελεί σύμμαχο καθώς τουλάχιστον το επενδυτικό ενδιαφέρον από το εξωτερικό έχει περιοριστεί, το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) επιδιώκει να αξιοποιήσει σειρά

Του Δημήτρη Δελεβέγκου

ακινήτων του. Σε αυτά συγκαταλέγονται διαμερίσματα, κατοικίες και ξενοδοχεία, αλλά και οικοπεδικές εκτάσεις για ορισμένες από τις οποίες αναζητείται μοντέλο αξιοποίησης, ενώ για κάποιες υπάρχουν σκέψεις για τη δημιουργία πίστας φόρμουλας 1. Μέχρι το τέλος του 2020 εκτιμά το ΤΑΙΠΕΔ ότι θα προχωρήσει στην πώληση, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας δημοπρασιών e-auction, δύο νέων χαρτοφυλακίων ακινήτων (VIII και IX). Πρόκειται, όπως αναφέρεται στο επικαιροποιημένο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αξιοποίησης του ΤΑΙΠΕΔ, για μικρού και μεσαίου μεγέθους και αξίας ακίνητα, μεταξύ των οποίων, διατηρητέα κτήρια, ξενοδοχεία και διαμερίσματα στην Αθήνα, την Ερμιονίδα, το Δήμο Παγγαίου, την Ανδρίτσαινα, τα Καλάβρυτα και την Κύθνο. Λόγω της υγειονομικής κρίσης οι διαγωνισμοί των συγκεκριμένων ακινήτων καθυστέρησαν, ενώ, πλέον, το ΤΑΙΠΕΔ βρίσκεται στην τελική διερεύνηση του επενδυτικού ενδιαφέροντος.

“Πωλητήριο” εξετάζει να βάλει σε έκταση 627 στρεμμάτων στο Πόρτο Χέλι, στην περιοχή Βερβερόντα. Το ΤΑΙΠΕΔ εξετάζει σειρά δυνατοτήτων αξιοποίησης του ακινήτου που έχει σχήμα επιμήκους πολυγώνου. Αυτές περιλαμβάνουν τη δημιουργία πίστας φόρμουλα 1 και γκολφ, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία της διερεύνησης επενδυτικού ενδιαφέροντος και η εκπόνηση ΕΣΧΑΔΑ. Ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος έχει οριστεί η τράπεζα Πειραιώς, ενώ η Δέκαθλον λειτουργεί ως τεχνικός σύμβουλος.

πηγή: capital

 

You may also like

Comments

Leave a reply

More in ΕΛΛΑΔΑ