0

Παρουσία του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνου Τασούλα πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου, τα εγκαίνια της έκθεσης της Βουλής των Ελλήνων «Βουλή των Ελλήνων. Οι σταθμοί μιας διαδρομής σχεδόν διακοσίων ετών» για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία στην αίθουσα του Βουλευτικού στο Ναύπλιο.

Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν, ο Μητροπολίτης Αργολίδας κ.κ. Νεκτάριος, οι Βουλευτές Αργολίδας Γιάννης Ανδριανός, Ιωάννης Γκιόλας και Ανδρέας Πουλάς, ο Ευρωβουλευτής Στέλιος Κυμπουρόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Ιωάννης Μαλτέζος, ο Δήμαρχος Επιδαύρου Αναστάσιος Χρόνης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ναυπλίου Σταύρος Αυγουστόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Πελοποννήσου Ιωάννης Μαντζούνης, οι Αντιδήμαρχοι Αλέξανδρος Λυκομήτρος, Σταύρος Γαβρήλος, Χρήστος Ζέρβας και Παναγιώτης Λέντζος, η Πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ Μαρία Ράλλη, ο πρόεδρος του ΔΟΚΟΙΠΑΝ Ιωάννης Μπούνος, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Ναυπλίου Γιώργος Καχριμάνης, ο Πρόεδρος του Ναυπλιακού Ιδρύματος Ι. Καποδίστριας Κωνσταντίνος Χελιώτης, ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Αργολίδας Τάσος Ζαφείρης, ο πρώην Νομάρχης Αργολίδας Βασίλης Σωτηρόπουλος, η πολιτευτής της Ν.Δ. Ελένη Παναγιωτοπούλου, δημοτικοί, περιφερειακοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων, συλλόγων, οργανισμών και πολίτες.

Στην τελετή των εγκαινίων ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος αφού απεύθυνε τις θερμές ευχαριστίες του στον αξιότιμο πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, καλωσόρισε τους εκλεκτούς προσκεκλημένους επισκέπτες στην αίθουσα του Βουλευτικού και αφού αναφέρθηκε επιγραμματικά στην διαδρομή του Κοινοβουλευτισμού στην Ελλάδα και στη συμμετοχή των πολιτών σε αυτή την πορεία των διακοσίων χρόνων προσκάλεσε όλους, να επισκεφτούν την έκθεση, η οποία δίνει τη ευκαιρία να γνωρίσουμε το παρελθόν μας και να μετατρέψουμε το θησαυρό αυτό σε ασφαλή πυξίδα προσανατολισμού για το μέλλον. Με τη βεβαιότητα ότι θα αξιοποιήσουμε τις υφιστάμενες δυνατότητες και θα δημιουργήσουμε νέες, προς όφελος των κοινωνιών μας, ο κύριος Κωστούρος ευχαρίστησε το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, την Επιστημονική Επιτροπή του Ιδρύματος της Βουλής, οι οποίοι ανταποκριθήκαν στο κάλεσμά του Δήμου και του ΔΟΠΠΑΤ και ταξίδεψαν το αξιόλογο αυτό ιστορικό υλικό, για πρώτη φορά εκτός Βουλής στο Ναύπλιο. Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι η επιλογή του χώρου διεξαγωγής αυτή της εκδήλωσης, δεν ήταν τυχαία, χαρακτηρίζοντας την αίθουσα της πρώτης Βουλής των Ελλήνων ιδανικό χώρο για την επιχειρούμενη ιστορική μας περιπλάνηση.

Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων χαιρετίζοντας την εκδήλωση ανέφερε: “…Δεν βρισκόμαστε σε μία οποιαδήποτε πόλη, βρισκόμαστε στην πρώτη πρωτεύουσα του ελεύθερου Ελληνικού κράτους, δε βρισκόμαστε σε ένα οποιοδήποτε κτίριο, βρισκόμαστε στο κτίριο της πρώτης Βουλής των Ελλήνων, δεν βρισκόμαστε ούτε καν στα εγκαίνια μιας συνηθισμένης έκθεσης, βρισκόμαστε στην έκθεση για τη διαδρομή του Κοινοβουλευτισμού στη χώρα μας…”

Ο κ. Τασούλας εξήρε την αξία της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, στη διαδρομή του Ελληνικού Κοινοβουλίου αλλά και στη συμβολή του Ναυπλίου αλλά και της Πελοποννήσου γενικότερα, στη διαμόρφωση του νεότερου ελληνικού κράτους.
Η έκθεση έχει ως θέμα την ιστορία και τη λειτουργία του Κοινοβουλευτισμού στην Ελλάδα, μέσα από σπάνια τεκμήρια και πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό, αφηγείται δύο σχεδόν αιώνες κοινοβουλευτικού βίου και παρουσιάζεται από το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία στο ιστορικό Βουλευτικό, την πρώτη Βουλή των Ελλήνων στο Ναύπλιο.

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό καθημερινά μέχρι τις 4 Οκτωβρίου 2020.

You may also like

Comments

Leave a reply

More in ΕΛΛΑΔΑ