0
Με δημόσια τοποθέτηση του στα social media ο κ. Νίκος Παπαβασιλείου, δημοτικός σύμβουλος Δήμου Σικυωνίων, δίνει την δική του “απάντηση” για την ανάληψη της αντιδημαρχίας από τον επικεφαλής της παράταξης του (ΑΝΑ.ΔΗ.ΣΙ) κ. Κώστα Σαρχάνη όπως επίσης και για τη συνεργασία τους με την δημοτική αρχή του κ. Σπύρου Σταματόπουλου. Μία τοποθέτηση που έρχεται εν μέσω σιωπής του κ. Σαρχάνη και σίγουρα χαρακτηρίζεται από κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον και πολλαπλά μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση.

       «Να διευκρινίσουμε κάτι. Δεν έχουμε πολλά κοινά με παρωχημένους συνδυασμούς , συνοθύλευμα πεινασμένων για μισθό και εξουσία και παλαιών λαϊκών δεξιών της δεκαετίας του 80 ( ούτε καν του 90 ) , μείγμα λαϊκισμού, πολιτικού βερμπαλισμού με εξουσιαστική μονομανία και ελάχιστους σοβαρούς ανθρώπους που παρήγαγαν έναν πολιτικό λόγο μονόπλευρο , μίσους , ποινικοποίησης της πολιτικής , ψεμάτων υπερβολών , ρουσφετιού , κουτσομπολιού κτλ. μαζί με φιλόδοξους νεαρούς που στο μυαλό τους είχαν απλά την καρέκλα της εξουσίας χωρίς πρόγραμμα στόχο και στρατηγική . Ούτε με λογικές μάρκετινγκ ψεύτικων προφίλ νέων ανήθικων ηθών , ποδοσφαιροποίησης της πολιτικής στην τοπική μας ζωή με μόνο σκοπό την πλήρη επικράτηση .
Στην σύντομη πορεία μας δεν είπαμε «όχι σ όλα» δεν διαφωνήσαμε για να διαφωνήσουμε όπως έκαναν αυτοί που σήμερα μας καταγγέλλουν . Ψηφίσαμε την επέκταση των πεζοδρομίων στην πόλη , που αυτοί καταψήφισαν , ψηφίσαμε τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις που αυτοί καταψήφισαν για να βυθίσουν την πόλη στο γκρίζο και μετά να καταγγείλουν τον δήμαρχο εις βάρος της κοινωνίας , ψηφίσαμε την ολοκλήρωση των αποθηκών του ΑΣΟ διαμάντι για την πόλη μας που αυτοί καταψήφισαν , ψηφίσαμε την δημιουργία αναπτυξιακής εταιρείας στον δήμο που πάλι κάποιοι απ αυτούς καταψήφισαν . Οι πολιτικές επιλογές μας έχουν στέρεα βάση και δεν γίνονται ευκαιριακά , ούτε με γνώμονα την με κάθε μέσο και τρόπο διαφωνία με την δημοτική πλειοψηφία . Δεν είμαστε αρνητές των πάντων , δεν χαϊδεύουμε αφτιά , όλα αυτά είναι συστατικά στοιχεία μιας βαθύτατα συντηρητικής και αντιαναπτυξιακής αντίληψης για την πολιτική ζωή του τόπου και γενικότερα για την κοινωνία .
Φίλες και φίλοι οι εκλογές τελείωσαν , μέρος της τοπικής κοινωνίας μας ψήφισε για το πρόγραμμα μας . Η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου και ο δήμαρχος μας δίνει την ευκαιρία να εφαρμόσουμε, σε συνεργασία μαζί τους ,κάποια απ αυτά που οραματιστήκαμε ,σκεφτήκαμε και σχεδιάσαμε . Θα ιδρύσουμε πολεοδομία , θα ανοικοδομήσουμε τον δημόσιο χώρο μέσα στο Κιάτο και ελπίζουμε να παραδώσουμε τα πρώτα στοιχεία μια βιώσιμης πόλης , θα αφήσουμε το στίγμα μας σ αυτή την δημοτική τετραετία και στο τέλος θα κριθούμε . Για να ρίξω λίγο το επίπεδο , όσοι μιλάνε για λαγούς μπορούν να πάνε στο γήπεδο να τα πούνε γιατί μέχρι εκεί φτάνει η πολιτική τους αντίληψη . Φίλες και φίλοι η κοινωνία απαιτεί λύσεις , οι αντίπαλοι συνδυασμοί αρέσκονται σε έναν ανώφελο διάλογο με τους οπαδούς τους σχετικά με το πόσο δίκιο είχαν και έχουν για τους άλλους συνδυασμούς, ύστερα να αναπαύονται στην σιγουριά της άποψης τους μέχρι την επόμενη ήττα . Σας ευχαριστούμε παιδιά που μας καταγγέλλετε που θα εφαρμόσουμε το πρόγραμμα μας .»

You may also like

Comments

Leave a reply