0

«Ο Kύκλος με την κιμωλία», ένα από τα πιο διάσημα, και πολυπαιγμένα, έργα του Μπρεχ την Πέμπτη 20 Αυγούστου στις 21.30 στο Ανοιχτό Θέατρο “Βασίλης Γεωργιάδης”, η είσοδος είναι ελεύθερη με προσκλήσεις, τις οποίες μπορείτε να προμηθευτείτε στο Δημαρχείο και στο ΚΕΠ Ξυλοκάστρου.

Στα σύνορα ενός κατεστραμμένου χωριού στον Καύκασο, υπάρχει φιλονικία των κατοίκων για την περαιτέρω αξιοποίηση της γης. Η λεκτική μάχη κερδίζεται από τον «εμπειρογνώμονα» και για να γιορτάσουν το γεγονός, καλούν μερικούς καλλιτέχνες οι οποίοι αφηγούνται μια ιστορία με κινέζικες ρίζες που περιλαμβάνει χορό και τραγούδι, τον Καυκασιανό Κύκλο με την Κιμωλία: Η Γρούσα, υπηρέτρια στο Παλάτι του Κυβερνήτη, Γκεόργκι Αμπασβίλι, όταν ξεσπάει η επανάσταση στη χώρα της Γεωργίας, καλείται να προστατεύσει το ξεχασμένο νεαρό Πρίγκιπα Μιχαήλ, γιο του Γκεόργκι και της Ναταλίας Αμπασβίλι, από όσους επιδιώκουν το θάνατό του. Βρίσκεται μόνη, απέναντι σε ένα βρέφος και παίρνει τη σημαντικότερη απόφαση της ζωής της, όταν το σώζει και κυνηγημένη πια και η ίδια, το κουβαλά μαζί της, σε διάφορους προορισμούς.

 

Πολλές οι δυσκολίες και τα προβλήματα, όμως ο έρωτάς της για το στρατιώτη Σίμωνα και η αναμονή της επιστροφής του, της κρατά ζωντανή την ελπίδα, ότι το αναπάντεχο θα συμβεί και τα πράγματα θα καλυτερέψουν Όσο περνάει ο καιρός, η Γρούσα δοκιμάζεται σκληρά και για να εξασφαλίσει το μέλλον του παιδιού, διακινδυνεύει αρκετές φορές, ακόμα και την ίδια της τη ζωή, ενώ φθάνει μέχρι το γάμο με κάποιον που δεν αγαπά, προκειμένου να εξασφαλίσει, την κοινωνική υπόληψη που απαιτείται για την ανατροφή του Μιχαήλ. Η βιολογική μητέρα του παιδιού, εμφανίζεται και διεκδικεί δικαστικά το γιο  από την Γρούσα  την οποία κατηγορεί ότι της τον έκλεψε, αποβλέποντας ωστόσο και στη μεγάλη περιουσία που έχει κληρονομήσει ο Μιχαήλ.

Μετάφραση Οδυσσέα Ελύτη και σκηνοθεσία Τάκη Τσαρσιταλίδη.

 

You may also like

Comments

Leave a reply