0

Μόλις τρεις μέρες πριν (9 Αυγούστου) ένα πιστοποιημένο κρούσμα κορωναϊού COVID 19 σε μέλος της ομάδας του Παναυπλιακού, ενεργοποίησε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες στον Δήμο Ναυπλιέων (χωρίς βέβαια να σημάνουν “συναγερμό”)  και με απόλυτη σοβαρότητα, ψυχραιμία και τηρώντας με αυστηρότητα όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για την αποτροπή διασποράς του κορωναϊού, ενημέρωναν καθημερινά με επίσημα δελτία τύπου τους δημότες-επισκέπτες για όλες τις κινήσεις τους. Όπως ήταν αναμενόμενο, αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην υπάρξει παραπληροφόρηση, κουτσομπολιό και σπασμένο τηλέφωνο από κανέναν και προφανώς με ψυχραιμία η πόλη να αντιμετωπίζει το θέμα αυτό και οι ρυθμοί της να συνεχίζουν να κυλούν ήρεμα και με τη δέουσα κανονικότητα. Επιπροσθέτως δημιουργείται αίσθημα ασφάλειας και βεβαιότητας ότι τα προβλεπόμενα μέτρα τηρούνται για την τοπική κοινωνία. Ας δούμε το χρονικό των γεγονότων καθώς ο Δήμος Ναυπλιέων, ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Κωστούρος, ο ΔΟΠΠΑΤ, η πρόεδρος κα. Μαρία Ράλλη ενημέρωναν σχετικά:

«Μετά τη γνωστοποίηση του θετικού κρούσματος στον Παναυπλιακό, με ψυχραιμία αλλά και με απόλυτο το αίσθημα ευθύνης για τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας, προχωρήσαμε σε συντονισμένες κινήσεις με την πλήρη καθοδήγηση του Δημάρχου μας κ. Δημήτρη Κωστούρου. Αφού πρώτα ήρθαμε σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ, συνεργαστήκαμε και διασταυρώσαμε πληροφορίες με τον κ. Ορέστη Νταβέλη, τον οποίο ευχαριστώ για την όλη διαχείριση του θέματος, όσον αφορά τις κινήσεις της ομάδας και τις επαφές που μπορεί να υπήρξαν κατά την προπόνησή τους στο ΔΑΚ. Υπήρχε πλήρη καταγραφή όλων όσων παρευρίσκονται κι έτσι υπήρξαν και οι σχετικοί έλεγχοι. Κλείσαμε όλους τους χώρους του ΔΑΚ Ναυπλίου και ήδη έχει ξεκινήσει η απολύμανση από ειδικό συνεργείο. Όλοι οι υπάλληλοι του ΔΟΠΠΑΤ, όλα τα μέλη του οργανισμού και της επιτροπής που δραστηριοποιούνται στις αθλητικές εγκαταστάσεις κι εγώ, η οποία είμαι καθημερινά σε επαφή με τους υπαλλήλους, εξεταστήκαμε στο νοσοκομείο Ναυπλίου και είμαστε σε αναμονή των αποτελεσμάτων σήμερα αργά το βράδυ. Σε αυτό το σημείο θα ήταν παράλειψη αν δεν ευχαριστήσουμε τον υποδιοικητή κ. Θοδωρή Βασιλόπουλο,ο οποίος από την πρώτη στιγμή στάθηκε δίπλα και αποτελεσματικά . Θα σας ενημερώσουμε για κάθε αποτέλεσμα που θα προκύψει και για κάθε ενέργεια που θα απαιτηθεί.
Με σύνεση και ψυχραιμία προχωράμε , γιατί πάνω απ’ όλα βρίσκεται η ΥΓΕΙΑ …»

« Ο ΔΟΠΠΑΤ Δήμου Ναυπλιέων τηρώντας με αυστηρότητα όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για την αποτροπή διασποράς του κορωνοιού ενημερώνουν ότι:
Το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Ναυπλίου θα παραμείνει κλειστό αύριο Δευτέρα 10 Αυγούστου 2020 για τη διενέργεια απολυμάνσεων σε όλους τους ανοικτούς και κλειστούς χώρους του σταδίου. Επίσης όλοι οι υπάλληλοι του Δημοτικού Οργανισμού οι οποίοι εργάζονται στο Δ. Α. Κ. Ν. θα υποβληθούν σε τεστ τη Δευτέρα το πρωί στο νοσοκομείο Ναυπλίου.
Σχετικά με τη επαναλειτουργία του Δημοτικού Σταδίου θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση.»

«Ο Δήμος Ναυπλιέων και ο ΔΟΠΠΑΤ ενημερώνουν ότι:

Στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Ναυπλίου διενεργήθηκαν απολυμάνσεις σε όλες τις ανοικτές και κλειστές εγκαταστάσεις. Το Δ. Α. Κ. Ν. θα παραμείνει κλειστό αύριο Τρίτη 10 Αυγούστου 2020 και μέχρι τη γνωστοποίηση των αποτελεσμάτων των τεστ στα οποία υπεβλήθησαν οι άνθρωποι του Δημοτικού Οργανισμού. Η επαναλειτουργία του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου  θα γνωστοποιηθεί με  νεότερη ανακοίνωση. Τα περιφερειακά γήπεδα θα λειτουργήσουν χωρίς τη χρήση αποδυτηρίων και κοινόχρηστων χώρων με ιδιαίτερη προσοχή στην καταγραφή των συμμετεχόντων στις προπονήσεις από τον κάθε σύλλογο.»

 

«Με μοναδικό κριτήριο την αδιαπραγμάτευτη προστασία της υγείας των δημοτών που οφείλει να αποτελεί για κάθε Δήμαρχο την κορυφαία προτεραιότητα, αναλαμβάνω την ευθύνη της ακύρωσης όλων των εκδηλώσεων (εκδηλώσεις που περιέχονται στο πρόγραμμα του Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ. για τον Αύγουστο) που είναι προγραμματισμένες μέχρι τις 31 Αυγούστου 2020. Δεν είναι μια ευχάριστη απόφαση την οποία λαμβάνω μετά από πολλή σκέψη.
Τα επιδημιολογικά δεδομένα τα οποία δείχνουν ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων του COVID 19 σε όλη τη χώρα μας, επιβάλλουν να κάνουμε ότι είναι δυνατό για να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας και τους γύρω μας. Με την κοινή ανησυχία για τις πιθανές επιπτώσεις, κοινωνικές και οικονομικές της πανδημίας,  μένουμε δίπλα στους ανθρώπους – επαγγελματίες – επιχειρηματίες που πλήττονται αλλά μένουμε και ασφαλείς , τηρούμε τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας και αξιολογούμε την κατάσταση κάθε μέρα με ιδιαίτερη υπευθυνότητα για να λαμβάνουμε τις σωστές αποφάσεις.»

Δήμαρχος Ναυπλιέων
Δημήτρης Ι. Κωστούρος

 

You may also like

Comments

Leave a reply