0
Στα παιδιά που σήμερα ξεκινούν τις εξετάσεις τους για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία.
Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες θα διαγωνιστούν δεν είναι εύκολες, το γνωρίζουμε όλοι. Με ψυχραιμία και ηρεμία όμως ας δώσουν την μάχη αυτή έχοντας στο νου τους πως αυτές οι εξετάσεις σηματοδοτούν την αρχή μιας νέας ζωής!
Η γνώση είναι η καλύτερη επένδυση για τους νέους μας και τους γονείς που τους συμπαραστέκονται.
Βασίλης Νανόπουλος
Δήμαρχος Κορινθίων

Σήμερα αρχίζετε μια μάχη που η έκβασή της είναι σημαντική, αλλά δεν είναι το παν.
Κρατήστε ψηλά τις αξίες, τα όνειρα, τις ελπίδες σας. Δώστε τη μάχη σας και προχωρήστε μπροστά. Ο κόσμος είναι δικός σας!
Καλή επιτυχία σε όλους σας που σήμερα μπαίνετε στη μάχη των Πανελλαδικών!
Σπύρος Σταματόπουλος
Δήμαρχος Σικυωνίων
Πρόεδρος Επιτροπής Παιδείας, Θρησκευμάτων και Νεολαίας ΚΕΔΕ

Για όλους τους μαθητές της Γ’ λυκείου της χώρας. Κορυφώνεται μια σημαντική χρόνια για όλα αυτά τα παιδιά.
Τα παιδιά μας. Μια χρονιά δύσκολη αλλά και όμορφη. Μια χρόνια που σηματοδοτεί πολλά. Τα παιδιά συμβάδισαν παρέα με την προσπάθεια, τον κόπο, το άγχος πολλές φορές, αλλά ταυτόχρονα με την αισιοδοξία, την χαρά, το παιδικό χαμόγελο, την πλάκα και την ανεμελιά. Παρέα με την ελπίδα, την προσδοκία, τα όνειρα και την πίστη. Σε όλη τους την προσπάθεια, αρωγός και σύμμαχος σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ!! Σε όλη τους την προσπάθεια πλάι τους στην πρώτη γραμμή η οικογένεια. Στήριγμα και φροντίδα. Αγάπη και προσπάθεια.
Ποιος γονιός αν μπορούσε δεν θα έπαιρνε πάνω του μεμιάς όλο το άγχος και όλες τις δυσκολίες των παιδιών του;
Θέλω να ευχηθώ προσωπικά καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά. Τα παιδιά μας. Να γνωρίζουν όμως ότι αύριο είναι μόνο ένα πρώτο βήμα. Τίποτα περισσότερο τίποτα λιγότερο. Είναι μια πρώτη μάχη. Τους εύχομαι να νικήσουν Να γνωρίζουν όμως πως έχουν πολλές μάχες να δώσουν. Να γνωρίζουν πως μάχες θα κερδηθούν και θα χαθούν στην πορεία της ζωή τους.
Αυτό που έχει σημασία είναι άλλο. Να μαθαίνουν από νίκες και από ήττες. Να γίνονται καλύτεροι και δυνατότεροι άνθρωποι. Σημασία έχει να δέχονται ταπεινά τις νίκες και με αξιοπρέπεια τις ήττες. Να μάθουν να σηκώνονται να παλεύουν. Τότε δεν θα υπάρξει πόλεμος που θα χάσουν.
Με οδηγό την αξιοπρέπεια, την αρετή, την γνώση, την σοβαρότητα, την υπομονή και την επιμονή δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα και κανέναν. Καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά μας. Καλή επιτυχία στα παιδιά του Δήμου μας.
Αννίβας Παπακυριάκος
Δήμαρχος Βέλου-Βόχας

Η ώρα των Πανελλαδικών εξετάσεων έφτασε λοιπόν για μια ακόμη χρονιά. Χιλιάδες παιδιά βρίσκονται στο κατώφλι μιας νέας αρχής, μιας νέας πορείας. Αυτές τις στιγμές αγωνίας και ψυχολογικής πίεσης, τόσο οι μαθητές όσο και οι οικογένειές τους οι οποίες στήριξαν αυτήν την πολυετή προσπάθεια, είναι επιτακτική ανάγκη με νηφαλιότητα και ψυχραιμία να από-δραματοποιήσουν και να τοποθετήσουν την κατάσταση στις σωστές της διαστάσεις.
Οι εξετάσεις αυτές είναι απλά μια διαδικασία επιβράβευσης της πολυετούς προσπάθειας του κάθε μαθητή και της κάθε μαθήτριας.
Οι εξετάσεις αυτές είναι απλά ένας ενδιάμεσος σταθμός στο προσωπικό ταξίδι του κάθε διαγωνιζομένου.
Οι εξετάσεις αυτές απαιτούν ηρεμία, αποφασιστικότητα, πίστη, συγκέντρωση και θετική σκέψη.
Οι εξετάσεις αυτές είναι απλά μία από τις πολλές δοκιμασίες που θα παρουσιαστούν στην ζωή του καθενός. Οι εξετάσεις αυτές είναι ΜΙΑ ευκαιρία, δεν είναι Η ευκαιρία. Στη ζωή παίρνεις αυτό που έχεις το θάρρος να διεκδικήσεις.
Καλή επιτυχία λοιπόν παιδιά και εύχομαι το τέλος αυτής της περιόδου να σας βρει με καθαρή ματιά, με το χαμόγελο στα χείλη και με αμείωτη την νεανική ορμή σας. Γιατί μόνο έτσι θα γίνετε το μέλλον που τόσο έχουμε ανάγκη.
Υ.Γ Με ένα χαμόγελο, χωρίς ποτό σε ανήλικους, αλλά με την κατάλληλη μουσική για όλες τις “εξεταζόμενες” μαμάδες…
Βλάσης Τσιώτος
Δήμαρχος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης

You may also like

Comments

Leave a reply