0

Μια νέα, σημαντική για τη χώρα μας, επένδυση συζήτησε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τα στελέχη της εταιρείας «Landis+Gyr» που δραστηριοποιείται σε 30 χώρες διεθνώς. Η επένδυση αφορά την κατασκευή νέας μονάδας στην Κόρινθο και τη δημιουργία 170 νέων θέσεων εργασίας από την εταιρεία, η οποία είναι παγκοσμίως ο κορυφαίος προμηθευτής λύσεων ολοκληρωμένης διαχείρισης ενέργειας όσον αφορά την «έξυπνη» μέτρηση, την «έξυπνη» υποδομή πληροφοριών και τις «έξυπνες» υποδομές.
Η «Landis+Gyr», με πωλήσεις 1,8 δις $, λειτουργεί ήδη εργοστάσιο στην Κόρινθο με 500 εργαζόμενους και 90% εξαγωγές. Η νέα μονάδα παραγωγής μετρητών φυσικού αερίου που θα απασχολήσει άλλους 170 εργαζόμενους, αξίζει να σημειωθεί ότι επιλέχθηκε τελικά να γίνει στην Ελλάδα, αντί της Ρουμανίας, όπως ήταν η αρχική απόφαση της εταιρείας. Οι ξένοι επενδυτές έδωσαν συγχαρητήρια στην Ελλάδα και στον Πρωθυπουργό για τα επιτυχή μέτρα που έλαβε για την αντιμετώπιση της κρίσης, ενώ εξέφρασαν επίσης την ικανοποίησή τους για την γρήγορη επίλυση γραφειοκρατικών προβλημάτων προκειμένου να προχωρήσει η επένδυση. Είναι εξαιρετικό σημαντικό δε ότι, όπως σημείωσαν, υπάρχει έντονο ενδιαφέρον Ελλήνων που εργάζονται σε μονάδες της εταιρείας στη Βρετανία και σε άλλες χώρες να επιστρέψουν στην Ελλάδα και να εργαστούν στη μονάδα της εταιρείας, στην Κόρινθο.
Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Βουλευτής Κορινθίας κ. Χρίστος Δήμας δήλωσε πώς: «Η δημιουργία νέων και καλά αμειβομένων θέσεων εργασίας ήταν και παραμένει η κορυφαία προτεραιότητα της Κυβέρνησης μας ώστε οι νέοι να μην μεταναστεύουν στο εξωτερικό και να μπορούμε όλοι μας να ζούμε αξιοπρεπώς. Η επένδυση της Landis είναι μια σημαντική επένδυση για την Ελλάδα και μια σημαντική επένδυση για την Κορινθία.»

Την ικανοποίησή του για την οριστική απόφαση της εταιρείας Landis & Gyr να υλοποιήσει στην Κόρινθο τη νέα της μεγάλη επένδυση εξέφρασε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας Παν. Πιτσάκης. Για τα σχέδια της πολυεθνικής επιχείρησης ο κ. Πιτσάκης είχε ενημερωθεί ήδη τον περασμένο Νοέμβριο, όταν είχε καλέσει στην Κόρινθο τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκο Παπαθανάση και μαζί επισκέφτηκαν επιχειρήσεις του νομού, μεταξύ των οποίων και το εργοστάσιο της Landis & Gyr στην περιοχή του Ισθμού. Στην ξενάγηση που έγινε στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου, παρουσία και του Κορίνθιου υφυπουργού Έρευνας και Τεχνολογίας Χρ. Δήμα, υπήρξε ενημέρωση για τα πλάνα της εταιρείας και τις προθέσεις της να συνεχίσει τις επενδύσεις στον τόπο μας.

Μετά και την οριστική ανακοίνωση της επένδυσης από την Landis & Gyr, ο κ. Πιτσάκης εξέφρασε τις ευχαριστίες του στην διοίκηση της εταιρείας, τονίζοντας ότι με την κίνησή της αυτή ανοίγει νέους δρόμους στην ανάπτυξη του τόπου μας και την ευημερία της τοπικής μας κοινωνίας. «Διαρκής στόχος του Επιμελητηρίου μας είναι να στηρίζει και να προτρέπει όλες τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Κορινθία να συνεχίσουν να το κάνουν και να με νέες επενδύσεις που θα τονώσουν την οικονομία μας και θα προσφέρουν θέσεις εργασίας» σημείωσε ο κ. Πιτσάκης.

 


You may also like

Comments

Leave a reply