0

Η Βουλευτής Κορινθίας του κυβερνώντος κόμματος, και μοναδική γυναίκα Βουλευτής της Περιφέρειας Πελοποννήσου, κα. Μαριλένα Σούκουλη Βιλιάλη μιλά για την Υγεία, την Παιδεία, τον Τουρισμό, τις Υποδομές, το Μεταναστευτικό αλλά και πληθώρα άλλων θεμάτων σε μία άκρως ενδιαφέρουσα και ουσιαστική συνέντευξη.

(η συνέντευξη έχει παραχωρηθεί στο korinthia.net.gr)

Πρόσφατα βρεθήκαμε στην Αθήνα για να μιλήσουμε με την Βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος κα. Μαριλένα Σούκουλη Βιλιάλη. Ο προγραμματισμός μας ήταν να βρεθούμε στη Βουλή για μία σύντομη συνέντευξη αλλά μία “ξαφνική” πορεία συνδικαλιστών στην οδό Σταδίου, συναρτήσει με έναν όχι και τόσο καλό σχεδιασμό παράκαμψης της κυκλοφορίας από την αστυνομία, μας υποχρέωσε να κάνουμε απρόσμενη “βόλτα” γύρω γύρω από την πλατεία Ομονοίας (πάλι έργα ανάπλασης κάνουν) με αποτέλεσμα να βγούμε εκτός χρόνου από το προγραμματισμένο ραντεβού μας. Η Βουλευτής κα. Μαριλένα Σούκουλη Βιλιάλη όμως παρά την αργοπορημένη άφιξή μας, με πολύ καλή διάθεση μας υποδέχτηκε στο γραφείο της, μας βοήθησε να ξεπεράσουμε το άγχος μας για την καθυστέρηση μας και ξεκινήσαμε τη συζήτηση μας. Μία συζήτηση που εξελίχθηκε πολυθεματική, ουσιαστική και συγκεκριμένη, με το ενδιαφέρον να γίνεται όλο και ποιο έντονο.

Στην αρχή της συζήτησης μας, ρωτήσαμε την κα. Σούκουλη Βιλιάλη για το πως βιώνει τις πρώτες μέρες, του νέου σταθμού της ζωής της ως Βουλευτής. Χαρακτηριστικά μας είπε πως «για αργομισθία δε θα με κατηγορήσει κανείς» ενώ ξεκαθάρισε πως χρειάζεται σκληρή δουλειά με έμφαση στο μέλλον των παιδιών μας. Μας έθεσε ποιο θα ήθελε να είναι το στίγμα για την Κορινθία και μας ανέπτυξε τις σκέψεις της για τον τουρισμό, για τον ρόλο του Επιμελητηρίου Κορινθίας, για την αγροτική ανάπτυξη και για τα έργα υποδομών, για το πόσο μεγάλη αξία έχει η παιδεία για τον τόπο όπως και πόσο σημαντικά είναι τα θέματα της υγείας.

Στη συνέχεια, ρωτήσαμε την κα. Σούκουλη Βιλιάλη για το μεγάλο θέμα των σκουπιδιών και αν αυτό το θέμα, απαιτεί την συνεργασία όλων των Δημάρχων για να έρθει το ποθητό αποτέλεσμα, που δεν είναι κάτι άλλο από το να χαιρόμαστε καθαρές τις πόλης και τα χωριά μας.

Δε θα μπορούσαμε να μη ρωτήσουμε για την “καυτή πατάτα” της πολιτικής που ακούει στο όνομα «μεταναστευτικό», ένα θέμα που απασχολεί εδώ και καιρό πολύ έντονα ολόκληρη τη χώρα, ένα θέμα που ο Δήμαρχος Κορινθίων κ. Β. Νανόπουλος, το έχει ψηλά στην ατζέντα του με επαναλαμβανόμενες παρεμβάσεις τόσο προς την κοινωνία της Κορίνθου όσο και προς τα κέντρα λήψεων αποφάσεων της κυβέρνησης.

Προς το κλείσιμο της συζήτησης μας, θέσαμε ερώτημα σχετικό με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και εν γένει για τη συνεργασία που υπάρχει με την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Θέλοντας να δώσουμε έναν τόνο ευχάριστο, όμορφο, παραγωγικό και με προοπτική, με τι άλλο θα μπορούσαμε να κλείναμε τη συζήτησή μας εκτός από το να ρωτήσουμε την κα Σούκουλη Βιλιάλη για το τουριστικό μέλλον της Κορινθίας, για το τουριστικό προϊόν “Κορινθία”

πηγή: korinthia.net

You may also like

Comments

Leave a reply