0

Η Τσέλσι στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης για 2η φορά στην ιστορία της, έπειτα από τη νίκη με 1-0 επί της Μάντσεστερ Σίτι στον τελικό Champions League του “Ντραγκάο”, χάρη σε γκολ του Κάι Χάβερτς. Πρώτη ήττα σε τελικό για τον Πεπ Γκουαρδιόλα.

Οι οιωνοί ήταν μαζί της, τα προγνωστικά όχι και τελικά όπως το 2012 η Τσέλσι στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης κόντρα στο μεγάλο φαβορί. Η ομάδα του Τόμας Τούχελ επικράτησε με 1-0 της Μάντσεστερ Σίτι στον τελικό του Champions League στο “Ντραγκάο” χάρη σε γκολ του Κάι Χάβερτς και πήρε τα σκήπτρα από την Μπάγερν, την ομάδα που είχε νικήσει πριν από 9 χρόνια.

Η Σίτι έφτασε να έχει κατοχή μπάλας άνω του 60%, αλλά στα τελευταία 10 λεπτά η Τσέλσι ισορροπούσε τον αγώνα. Ο τραυματισμός του Τιάγκο Σίλβα, του μεγαλύτερου παίκτη της σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης (έσπασε το ρεκόρ του Κλοντ Μακελελέ από το 2008) θα μπορούσε να της ρίξει το ρυθμό. Φευ. Τα λάθη της Σίτι και η αδυναμία της να κλείσει χώρους στα αμυντικά χαφ της κόστισε στο 42′. Ο (άφαντος μέχρι τότε) Μέισον Μάουντ έβγαλε κάθετη στον κενό χώρο όπου έτρεχε ο Χάβερτς, ο Ρούμπεν Ντίας είχε ανέβει μπροστά για να καλύψει και ο Γερμανός μόνος με τον Έντερσον έκανε το 1-0.

Ο τραυματισμός του Ντε Μπράινε κόστισε στη δημιουργία

Ο Γκουαρδιόλα δεν έκανε κάποια αλλαγή στο ημίχρονο. Έδειξε εμπιστοσύνη στους παίκτες του και μάλλον δικαίως, αφού πήραν εξ αρχής τα “ηνία”. Οι επιθέσεις δεν οδηγούσαν κάπου, όμως τουλάχιστον η Σίτι είχε το μομέντουμ, μέχρι που αυτό σμπαραλιάστηκε! Ο Ρίντιγκερ συγκρούστηκε με τον Ντε Μπράινε στο κεφάλι και ο Βέλγος δεν μπορούσε να συνεχίσει στο παιχνίδι. Ο ρυθμός ανακόπηκε, οι δύο προπονητές έκαναν αλλαγές και η Τσέλσι προσπάθησε να ανασυνταχθεί.

Στο τελευταίο τέταρτο ο 1ος σκόρερ στην ιστορία της Σίτι πέρασε στον αγωνιστικό χώρο για το τελευταίο παιχνίδι του. Το 2012, όταν η Τσέλσι κατέκτησε το Champions League, ο Αργεντινός ήταν ο άνθρωπος που έδωσε στη Σίτι το πρωτάθλημα Αγγλίας κυριολεκτικά την ύστατη στιγμή. Αυτήν τη φορά, όμως, ο Αγκουέρο δεν ήταν ο άνθρωπος των “πολιτών”. Η Τσέλσι διαχειρίστηκε πολύ έξυπνα τα τελευταία φορά, εκνευρίζοντας τους “πολίτες” και έχοντας τον Ενγκολό Καντέ να κάνει τα πάντα στο 2ο ημίχρονο.

Η Σίτι έπαιζε για τη… ζωή της και δεν έκανε ούτε μία τελική. Η Τσέλσι απέδειξε γιατί είχε την καλύτερη αμυντική λειτουργία μόλις την ανέλαβε ο Τούχελ. Εννέα χρόνια έπειτα από το θρίαμβο του Μονάχου, οι “μπλε” ανέβηκαν ξανά στην κορυφή της Ευρώπης, ξανά ως αουτσάιντερ, ξανά έπειτα από αλλαγή προπονητή στα μέσα της σεζόν. Το τρόπαιο του Champions League έχει νέο κάτοχο.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Έντερσον, Γουόκερ, Στόουνς, Ντίας, Ζιντσένκο, Σίλβα (64′ Φερναντίνιο), Γκιντογάν, Ντε Μπράινε (60′ Ζεζούς), Μαχρέζ, Στέρλινγκ (77′ Αγκουέρο), Φόντεν

ΤΣΕΛΣΙ: Μεντί, Αθπιλικουέτα, Σίλβα (39′ Κρίστενσεν), Ρίντιγκερ, Τζέιμς, Καντέ, Ζορζίνιο, Τσίλγουελ, Μάουντ (80′ Κόβατσιτς), Βέρνερ (65′ Πούλισικ), Χάβερτς

πηγή: sport24

You may also like

Comments

Leave a reply

More in Sport