Muffins με νιφάδες βρώμης και μπανάνες!

Share:

Δώστε στα παιδιά αυτά τα μικρά κέικ για κολατσιό στο σχολείο ή σαν απογευματινό σνακ ή ακόμα και στο πρόγευμά τους.Θα τους δώσει την ενέργεια που χρειάζονται αλλά και η νοστιμιά που επιθυμούν!

ΥΛΙΚΑ
1 φλιτζ. τσαγιού νιφάδες βρώμης
200 ml γάλα
½ φλιτζ. τσαγιού λιωμένο αγελαδινό βούτυρο,κρυωμένο + λίγο ακόμα,για το άλειμμα του σκεύους
4 μέτριες ώριμες μπανάνες,καθαρισμένες και λιωμένες στο μπλέντερ
2 αυγά,κατά προτίμηση βιολογικά
1 κουτάκι βανίλια,σε σκόνη
2 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις,κοσκινισμένο
½ φλιτζ. τσαγιού καστανή ζάχαρη
1 κουτ. γλυκού αλάτι
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα (σκόνη)
2 κουτ. γλυκού κανέλα,σε σκόνη
¼ κουτ. γλυκού τριμμένο μοσχοκάρυδο

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

ΒΗΜΑ 1 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.

ΒΗΜΑ 2 Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω καλά το γάλα με τις νιφάδες βρώμης και προσθέτω το λιωμένο (και κρύο) βούτυρο,τις λιωμένες μπανάνες,τα αυγά και τη σκόνη βανίλιας.

ΒΗΜΑ 3 Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ ανακατεύω το αλεύρι,τη ζάχαρη,το αλάτι,το μπέικιν πάουντερ,τη μαγειρική σόδα,την κανέλα και το μοσχοκάρυδο.Αδειάζω το μείγμα στο μπολ με τη βρώμη και ανακατεύω πολύ καλά.

ΒΗΜΑ 4 Βουτυρώνω ελαφρώς τις θήκες από ένα ειδικό ταψάκι για μάφινς (υπάρχουν δίσκοι με 8 μεγάλες ή με 12 μικρότερες ειδικές θήκες) και μοιράζω το μείγμα εκεί.Ψήνω τα κέικ για 25–30 λεπτά,μέχρι να φουσκώσουν καλά και να ροδίσουν.

πηγή: dinanikolaou

Share:

Leave a reply