Eύκολο ψαρονέφρι στο τηγάνι με φέτα – για μεζέ ή πλήρες γεύμα!

Share:

Ζουμερά χοιρινά φιλετάκια σε σάλτσα φέτας έτοιμα σε λίγα λεπτά. Δεν χρειάζεται να ξέρεις μαγειρική, δεν έχει μυστικά και η επιτυχία τους είναι σίγουρη. Τα θες για μεζεδάκι να συνοδεύσει το κρασί σου; Κάνει! Το θες σαν γεύμα; Φτιάξε παρέα ένα αρωματικό ρύζι παράλληλα και χωρίς να προσθέσεις χρόνο, όλοι θα γλύφουν τα δάχτυλά τους!

Η φέτα δίνει η μοναδική πλούσια γεύση της στη σάλτσα που χρειάζεσαι απαραίτητα φρέσκο ψωμάκι για αν απολαύσεις!

ΥΛΙΚΑ

800 γρ ψαρονέφρι (2 κομμάτια)
50 ml ελαιόλαδο
50 γρ βούτυρο αγελάδος
50 ml ρακή ή τσίπουρο ή λευκό κρασί
100 ml ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών
150 γρ φέτα θρυμματισμένη
½ κγ αλάτι
¼ κγ πιπέρι
½ κγ δεντρολίβανο
½ πορτοκαλιού το ξύσμα
1 κγ μουστάρδα Dijon προαιρετικά
½ κγ μέλι για γαρνίρισμα προαιρετικά

ΟΔΗΓΙΕΣ

Βγάζω το κρέας από το ψυγείο 30 λεπτά πριν το ψήσω. Το ταμπονάρω με απορροφητικό χαρτί και το κόβω το ψαρονέφρι σε κομμάτια.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή ένταση ζεσταίνω το ελαιόλαδο με το βούτυρο αγελάδας να λιώσει.
Σοτάρω το κρέας προοδευτικά να χωράνε στη βάση του όλα τα κομμάτια διαφορετικά τα βάζω σε δόσεις. Αφήνω 1 ½ λεπτό να πάρουν χρώμα από τη μια πλευρά και τα γυρίζω από την άλλη να χρυσαφίσουν από όλες τις πλευρές. Τα βγάζω στο πιάτο και συνεχίζω με τα υπόλοιπα. Προσθέτω όλο το κρέας στο τηγάνι, το σβήνω με τη ρακή και περιμένω για 4-5 λεπτά να εξατμιστεί.
Ρίχνω σταδιακά το ζωμό να μισοσκεπαστούν τα κομμάτια, θρυμματίζω τη φέτα και μειώνω την ένταση σε μέτρια.
Όταν το κρέας είναι σχεδόν έτοιμο μετά από 10 λεπτά, προσθέτω το αλάτι, το πιπέρι, το δεντρολίβανο, το ξύσμα πορτοκαλιού (αν χρησιμοποιήσω μουστάρδα τη διαλύω πρώτα σε λίγο ζωμό), ανακατεύω καλά το φαγητό να ενωθούν τα υλικά για 2 λεπτά να δέσει η σάλτσα και βγάζω από την εστία.
Σερβίρω γαρνίροντας από πάνω με λίγο μέλι.

πηγή: paxxi

Share:

Leave a reply