0

Κόρινθος,  17 Φεβρουαρίου 2020

 

Δελτίο Τύπου

Το Επιμελητήριο Κορινθίας, είναι ανοικτό στις προκλήσεις των καιρών. Η 4η Βιομηχανική επανάσταση είναι και πρόκληση και ευκαιρία για την χώρα μας τόνισε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας, κ. Παναγιώτης Πιστάκης, μιλώντας στην πολύ σημαντική εκδήλωση του Homo Educandus Αγωγή με θέμα: «Η Ελλάδα στην Δ΄ Βιομηχανική Επανάσταση», χθες βράδυ στο δημοτικό θέατρο Κορίνθου.

Παρουσία της ομιλήτριας κας  Άννας Διαμαντοπούλου ο κ. Πιτσάκης, αναφέρθηκε στις αιτίες που η Ελλάδα έχασε στις προηγούμενες παγκόσμιες μεταρρυθμίσεις και αλλαγές.

Τα κύρια σημεία της παρέμβασης κ. Πιτσάκη ήταν: «Όλοι συμφωνούν για ολοκληρωμένες προσεγγίσεις με ενεργό συμμετοχή δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, μέχρι και το εκπαιδευτικό σύστημα. Είμαι εξαιρετικά αισιόδοξος όσον αφορά τους Έλληνες αλλά φειδωλός όσο αφορά το κράτος. Τα Ελληνικά μυαλά διαπρέπουν παγκόσμια, κατακτούν ακόμα και τα πιο διάσημα πανεπιστήμια, βραβεύονται παγκοσμίως και διαρκώς οι νέες μας γενιές κατακτούν τίτλους και γνώσεις που λίγοι λαοί έχουν πετύχει. Μεράκι έχουμε, ικανότητες έχουμε. Πονέσαμε αρκετά από τις κρίσεις που έδιωξαν από την χώρα στις παλιές δεκαετίες τα πιο καλά εργατικά χέρια και στην παρούσα τα πιο καλά μυαλά. Οι Έλληνες και ιδιαίτερα οι Έλληνες στην ηλικία σας είναι έτοιμοι από όλες τις απόψεις να δηλώσουν δυναμικά παρών στην 4η Βιομηχανική Επανάσταση. Το Ελληνικό κράτος αυτή την φορά μπορεί να στηρίξει τα παιδιά του; Να δημιουργήσει τις συνθήκες στην έρευνα, στην καινοτομία και στην επιχειρηματικότητα, προκειμένου δουλέψουμε πλέον για την Ελλάδα οι Έλληνες.

Οι Έλληνες δουλεύουν για την Ελλάδα, νομίζω ότι μπορεί να είναι ένα σύγχρονο σύνθημα ριζοσπαστικοποίησης της κοινωνίας που θα δημιουργήσει την πατρίδα που όλοι ονειρευόμαστε.»

You may also like

Comments

Leave a reply