«Σχολείο Τουρισμού OnTour», ένα πολύ χρήσιμο workshops με εξαίρετους ομιλητές.

Share:

Το Σχολείο Τουρισμού OnTour είναι μία νέα εκπαιδευτική, μη κερδοσκοπική δράση, η οποία γεννήθηκε από τη σύμπραξη του ΙΝΣΕΤΕ και του ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ. Την εθνική διοργάνωση των Σχολείων Τουρισμού OnTour επιμελείται το ΙΝΣΕΤΕ, σε συνεργασία με τους εκάστοτε τοπικούς διοργανωτές.  Στόχος του Σχολείου Τουρισμού OnTour, είναι να ταξιδέψει σε όσο περισσότερες γωνιές της Ελλάδας και να εξοπλίσει τους επαγγελματίες του τουρισμού με νέες γνώσεις, ιδέες και δεξιότητες, προσφέροντας τους κίνητρα, έμπνευση και πάθος μέσα από δυναμικούς και εξειδικευμένους ομιλητές και σύγχρονες θεματικές ενότητες.

Η μεγαλύτερη φιλοδοξία του Σχολείου Τουρισμού OnTour είναι να φέρει κοντά την τοπική κοινωνία των τόπων που θα επισκέπτεται, τους πολίτες, τους επαγγελματίες και τους επιχειρηματίες του. Με αυτό τον τρόπο αποσκοπεί να ενισχύσει τη δυναμική της, τις τοπικές συνέργειες και να αναδείξει την αξία του εθελοντισμού και του συναγωνισμού, μέσα από το πρίσμα της ενημέρωσης και της συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης. Η γνώση είναι δύναμη και η επαγγελματική και προσωπική ανάπτυξη των ανθρώπων του τουρισμού, είναι η καλύτερη βάση για την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος και των υπηρεσιών του κάθε τόπου και κατ’ επέκταση της χώρας μας.
Tο Σχολείο Τουρισμού OnTour, απευθύνεται σε όλους τους ανθρώπους που άμεσα ή έμμεσα, απασχολούνται και επηρεάζουν το τουριστικό προϊόν και τις υπηρεσίες της εκάστοτε περιοχής. Σε όλους εκείνους τους επαγγελματίες, επιχειρηματίες, σπουδαστές του κλάδου, που αναζητούν νέες γνώσεις, που επιθυμούν να γίνουν καλύτεροι, που επενδύουν στην επιχείρηση τους μέσα από την ανάπτυξη των ανθρώπων τους, που βλέπουν πως ο μόνος τρόπος να πάει ένας τόπος μπροστά είναι να διατηρήσει ή να δημιουργήσει, ανταγωνιστικά πλεονεκτήματά. Σε όλους όσους πιστεύουν ότι η επιτυχία βρίσκεται στη διαρκή ενημέρωση, στις συνεργασίες και στη συνεχή προσπάθεια.
Κάθε διοργάνωση Σχολείο Τουρισμού OnTour, κρύβει από πίσω της μία τοπική ομάδα διοργανωτών και εθελοντών, που με το πάθος, την όρεξη και το μεράκι τους, έφεραν το Σχολείο Τουρισμού OnTour στον τόπο τους. Της ομάδας αυτής ηγείται ένας Τοπικός εκπρόσωπος, ο Local Ambassador της περιοχής, ο οποίος έχει αναλάβει να κάνει πραγματικότητα όλες τις αξίες και τις φιλοδοξίες του ΣΤΟΤ στον τόπο του. Το Σχολείο Τουρισμού OnTour ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ διοργνανώνουν ο Τουριστικός Οργανισμός Λουτρακίου και η Ένωση Ξενοδόχων Κορινθίας. Την ομάδα επαγγελματιών, που πλαισιώνουν την τοπική διοργάνωση ηγείται η Local Ambassasor, Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κορινθίας και Αντιπρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Λουτρακίου, κυρία Σοφία Φιλιππίδου.
Στο Σχολείο Τουρισμού OnTour ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ , θα μπορέσεις να δεις τα πράγματα αλλιώς. Θα ακούσεις για τις τάσεις της αγοράς, ότι πιο σύγχρονο στην τεχνολογία του κλάδου, πως διαμορφώνονται σήμερα οι ανάγκες, τα θέλω και οι απαιτήσεις των επισκεπτών μας. Θα βρεις τον δικό σου ρόλο μέσα στην αλυσιδωτή αντίδραση που ονομάζεται τουρισμός, θα προβληματιστείς, θα ενθουσιαστείς και θα θέσεις νέους στόχους. Πέραν των νέων γνώσεων, που θα σου προσφέρουν απλόχερα οι ομιλητές μας, θα έχεις τη δυνατότητα να ενισχύσεις το δίκτυο γνωριμιών σου, να ακούσεις από πρώτο χέρι τι έχουν να πουν για όλα τα τρέχοντα θέματα του κλάδου, οι συνάδελφοι και οι επιχειρηματίες της περιοχής σου και τέλος, θα γελάσεις, θα συγκινηθείς και θα φύγεις ανανεωμένος/η και με περισσότερη διάθεση και πάθος για το αύριο! Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν πιστοποιητικό παρακολούθησης από το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας και το ΙΝΣΕΤΕ.

Ποιο είναι το προσφερόμενο τουριστικό μας προϊόν, πώς το διαχειριζόμαστε και πώς το προβάλουμε με συγχρόνους και παραδοσιακούς τρόπους;

Ο Σωτήρης Βαρελάς, Σύμβουλος Τουρισμού, θα μιλήσει στο Σχολείο Τουρισμού OnTour ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ, για το τι προσφέρουμε τελικά στο επισκέπτη, πώς θα το αναδείξουμε και πώς θα το προβάλουμε καλύτερα μέσα από την ομιλία του: “Στρατηγική για Σύγχρονους Τουριστικούς Οργανισμούς”

Ο Σωτήρης είναι Διδάκτορας στη Διοίκηση Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιώς με εξειδίκευση στο Στρατηγικό Μάνατζμεντ για Τουριστικές Επιχειρήσεις. Κατέχει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στη Διοίκηση Επιχειρήσεων – Ολική Ποιότητα (MBA – TQM) και πτυχίο στη Στατιστική και Ασφαλιστική από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Αυτή την περίοδο εργάζεται ως Επιστημονικός Συνεργάτης της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε θέματα που αφορούν στη διαχείριση προορισμών, ενώ κατά το παρελθόν έχει υπάρξει σύμβουλος στο Υπουργείο Τουρισμού και τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού. Διδάσκει στα Τμήματα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής και Μηχανικών Τ.Ε του ΑΤΕΙ Πελοποννήσου το μάθημα της Διοίκησης Επιχειρήσεων. Επίσης διδάσκει στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο στο Μεταπτυχιακό της Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων το μάθημα Τουριστικό Μάρκετινγκ, Φορέων Οργανώσεων και Επιχειρήσεων. Κατά το παρελθόν έχει διδάξει στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς στο Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων και τη Σχολή Πολέμου της Πολεμικής Αεροπορίας σε υψηλόβαθμους αξιωματικούς. Είναι συνιδρυτής της καινοτόμας πρωτοβουλίας για τον τουρισμό opentourism.gr και μέλος σε σημαντικούς συνδέσμους τουρισμού όπως ο International Association of Scientific Experts in Tourism (AIEST), ο International Federation for Information Technologies and Travel & Tourism (IFITT) και ο International Tourism Association of Professionals (ITAP).

 

Share:

Leave a reply