Ο Σύνδεσμος Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου εξειδικεύεται και στο ηλεκτρονικό βιβλίο. Τα eBooks βασίζονται στη φιλοσοφία του “open source”. Προσφέρονται ΔΩΡΕΑΝ και ΕΛΕΥΘΕΡΑ στο αναγνωστικό κοινό μέσα από τον διαδικτυακό κόμβο του ΣΠΕΚ www.cultural-association.org και μπορεί κάθε βιβλιόφιλος να τα διαβάσει από κινητό, tablet, pc, laptop κοκ. Τα eBooks διατίθενται ΔΩΡΕΑΝ στο κοινό προς μελέτη, έρευνα, ανάγνωση, ακρόαση, χρήση. Ο συγγραφέας, λειτουργός με ευαισθησία και ενσυναίσθηση, με τη δωρεάν ηλεκτρονική διάθεση έργων του συμβάλει στη φιλαναγνωσία συνανθρώπων μας σε διαρκή κίνηση, Ελληνόφωνων στο εξωτερικό, ευάλωτων κοινωνικά ομάδων, ΑμεΑ, κατοίκων ακριτικών περιοχών, ευαίσθητων και δυσπρόσιτων ομάδων. Με ένα “κλικ” διαβάστε τα παρακάτω eBooks των εκλεκτών συγγραφέων μας, ευεργετηθείτε από το δώρο αγάπης για γνώση και τέρψη που μας προσφέρουν.
Γεράσιμος Τζιβράς, Κλεοπάτρα Μακρίδου
Κωνσταντίνος Μακρής, Λεύκιος Ζαφειρίου
Ιωσήφ Σ. Ιωσηφίδης, Γιώργος Ρουκάς
Κίκα Πουλχερίου, Ανδρέας Χρυσάνθου, Αλάσιος, Τίτος Χριστοφίδης
Ζωή Σαμαρά, Άννα Τενέζη
Άννα Τενέζη
Δράση Φιλαναγνωσίας «Ψηφιοποιώ Οπτικά για Σένα» Έκδοση E-book
Γίνομαι Ανάδοχος ενός αξιόλογου Ε-book της επιλογής μου. Συνεισφέρω και στηρίζω το ευγενές έργο του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου. Επικοινωνώ σήμερα με τον ΣΠΕΚ στο τηλ: (0030) 2310313143 και στο email: info@cultural-association.org
Η εξασφάλιση οικονομικών πόρων από πηγές, αρωγούς, δωρητές, χορηγούς, ευεργέτες καθώς και ο εθελοντισμός φίλων και μελών του ΣΠΕΚ συμβάλλουν ουσιαστικά στην παραγωγή του πολιτιστικού έργου που είναι θησαυρός για όλους. Οι δυσκολίες λόγω της παγκόσμιας οικονομικής ύφεσης θα περάσουν αλλά ο Πολιτισμός μένει και η χορηγία, μικρή ή μεγάλη, του ατόμου, ενός φορέα ‘πιάνει τόπο’ και ευεργετεί.
Η χορηγία, ως θεσμός, εξελίχθηκε στην ηπειρωτική Ευρώπη ως sponsoring. Σπόνσορας σήμερα νοείται ο χορηγός ή δωρητής για ένα έργο χάρη ενός φορέα ή της Πολιτείας. Η ιστορία του sponsoring ξεκινά απ’ την Αρχαία Ελλάδα. H λέξη sponsoring προέρχεται από το ελληνικό ρήμα σπένδω, εξ’ ου και η σπονδή, δηλαδή η τελετουργική πράξη όπου οι αρχαίοι έχυναν κρασί στη γη προς τιμή των θεών. Στην αρχαία Αθήνα η πολιτεία επιβράβευε τους πολίτες που χορηγούσαν έργα π.χ. μνημεία, συγγραφή τραγωδιών κ.ά. το δε όνομα χορηγών ή δωρητών απαθανατιζόταν στις σχετικές επιγραφές και πριν το όνομα του ποιητή.
Τους τελευταίους 4-5 αιώνες εύποροι Ελλαδίτες και Κύπριοι, ανάμεσά τους και Απόδημοι, ευεργέτησαν γενναιόδωρα την πατρίδα σε εποχές δύσκολες. Με χορηγίες τους ανεγέρθηκαν σχολεία, Πανεπιστήμια, Βιβλιοθήκες, Νοσοκομεία, Μουσεία, που φέρουν το όνομά τους όπως και οδοί μεγάλων πόλεων. Ας μη ξεχνάμε ότι κατά τον Πελοποννησιακό Πόλεμο στην Αθήνα ανθούσε το θέατρο χάρη στους χορηγούς και κατά την Τουρκοκρατία τα Μετέωρα ήταν Κέντρο πνευματικό. Άρα η ιστορική πορεία του Πολιτισμού διδάσκει ότι ‘καμία κρίση δεν φράσσει τον Πολιτισμό να παράγει’ οι δε χορηγοί επιτελούν θαυμάσιο έργο αν – όπως οι αρχαίοι – τον στηρίζουν ακόμα και κατά τις κρίσεις.
“Η αληθινή ζωή, η ζωή που τελικά μένει ανοιχτή και φωτισμένη, η μόνη ζωή που έχει κατά συνέπεια πραγματικά βιωθεί, είναι η λογοτεχνία.” Μαρσέλ Προυστ
“Στα βιβλία βρίσκουμε την ψυχή του χρόνου που πέρασε. Τη διατυπωμένη ηχώ του παρελθόντος, όταν το σώμα και τα υλικά στοιχεία που το αποτελούν έχουν τελείως χαθεί σαν ένα όνειρο.” Τόμας Καρλάιλ
Comments