0

Το Agility δεν είναι ένα άθλημα αποκλειστικά για σκύλους. Οι ιδιοκτήτες γάτας αρχίζουν να ανακαλύπτουν σιγά σιγά πόσο διασκεδαστικός μπορεί να είναι αυτός ο «στίβος εμποδίων», που απαιτεί επιδεξιότητα και εμπιστοσύνη μεταξύ όλων των συμμετεχόντων! Αλλά ακόμη και μικρά ζώα όπως τα κουνέλια και τα ινδικά χοιρίδια, τα ντεγκού, τα σκιουράκια, τα τσιντσιλά και οι αρουραίοι λατρεύουν την εναλλαγή και τον επιπλέον ενθουσιασμό που φέρνει το Agility στη καθημερινότητά τους.

Τα πρώτα βήματα…

…είναι εύκολα! Δεν θα σας πάρει πολύ χρόνο να διαμορφώσετε ένα στίβο με εμπόδια για το μικρό κατοικίδιο σας. Ανάλογα με το μέγεθος και το βάρος του ζώου, μπορείτε να δημιουργήσετε μια μεγάλη παιδική χαρά χρησιμοποιώντας μόνο μερικά μικρά κουτιά από χαρτόνι, κομμάτια ξύλου, ρολά από χαρτί υγείας ή χάρτινες σακούλες χωρίς χερούλι. Στο εμπόριο διατίθενται επίσης έτοιμα τούνελ, σπηλιές, γέφυρες, τροχοί και ειδικά σπιτάκια.

Βάλτε τη φαντασία σας να δουλέψει

Με λίγη φαντασία και επιδεξιότητα μπορείτε επίσης μόνοι σας να κατασκευάσετε εύκολα τέτοιου είδους εμπόδια. Με λίγη προσπάθεια, η πετσέτα πιάτων μετατρέπεται εύκολα σε αιώρα για κουνάβια, ενώ το άδειο ρόλο χαρτιού υγείας μπορεί να γίνει ένα υπέροχο τούνελ για ποντίκια, ντεγκού και χάμστερ. Μια μικρή ξύλινη σανίδα μπορεί να μετατραπεί σε ράμπα, ενώ ένα λεπτό ξύλινο ραβδί ενδείκνυται τέλεια ως εμπόδιο για δραστήρια κουνέλια.

Agility για μικρά ζώα

Υπάρχουν μερικοί βασικοί κανόνες που πρέπει να ακολουθείτε, όταν κατασκευάζετε μόνοι σας το «στίβο εμποδίων» για Agility: μη χρησιμοποιείτε τοξικές κόλλες και αφαιρέστε τυχόν υπολείμματα βερνικιού από κομμάτια ξύλου, προτού τα χρησιμοποιήσετε. Πρέπει επίσης να ελέγχετε πάντα το χαρτόνι και το ξύλο, που θα χρησιμοποιήσετε για τις κατασκευές σας, για τυχόν παλιά καρφιά, πινέζες ή συρραπτικά σύρματα, που θα μπορούσαν να αποβούν μοιραία για τη ζωή των μικρών ζώων, σε περίπτωση μάσησης. Τα εμπόδια και οι κρυψώνες θα πρέπει οπωσδήποτε να είναι αρκετά σταθερά, ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος κατάρρευσης και ενδεχόμενου τραυματισμού του κατοικιδίου σας! Για λόγους ασφαλείας θα πρέπει να επιβλέπετε το κατοικίδιο ζώο σας, ενώ αυτό παίζει!

πηγή: zooplus

You may also like

Comments

Leave a reply

More in LIFE