10 τρόποι να ταξιδέψεις στο Λονδίνο χωρίς να βγεις από το σπίτι!

Share:

Αδιαμφισβήτητα το Λονδίνο αποτελεί μία από τις πιο ξεχωριστές πόλεις του κόσμου που αξίζει κάποιος να επισκεφτεί. Τι να πρωτοθαυμάσει κανείς; Τα σπουδαία μουσεία, την εκθαμβωτική αρχιτεκτονική, τα υπέροχα πάρκα, τις πολυσύχναστες οδούς με τα εκατοντάδες μαγαζιά;

Τώρα που δεν ταξιδεύουμε, ας εξερευνήσουμε αυτό τον κλασικό προορισμό με ψηφιακό τρόπο. Ευτυχώς πολλά αξιοθέατα, μουσεία και πολιτιστικά ιδρύματα προσφέρουν εικονικές ξεναγήσεις, online εκθέσεις και παραστάσεις που μπορείς να παρακολουθήσεις δωρεάν. Πάρε τον καφέ σου, βολέψου στον καναπέ και ετοιμάσου για ένα διαφορετικό ταξίδι.

Αυτοί είναι οι καλύτεροι τρόποι να εξερευνήσεις τη βρετανική πρωτεύουσα από το σπίτι σου, σύμφωνα με το Insider.com

Virtual βόλτα στα σημαντικότερα αξιοθέατα

Το Visit London προσφέρει έναν virtual χάρτη ολόκληρης της πόλης. Η περιήγηση ξεκινάει από την κορυφή του London Eye. Από εκεί μπορείς να μεταφερθείς σε διάφορα σημαντικά αξιοθέατα της βρετανικής πρωτεύουσας, όπως το Big Ben ή το Αββαείο του Ουέστμινστερ, και να εξερευνήσεις τις τοποθεσίες σαν να είσαι εκεί!

Βρετανικό Μουσείο

Οι λάτρεις της ιστορίας μπορούν να κάνουν μια εικονική ξενάγηση στο διάσημο μουσείο της ανθρώπινης ιστορίας και πολιτισμού και να απολαύσουν τις εκπληκτικές συλλογές του μακριά από τα πλήθη.

Tower Bridge

Η γέφυρα, η οποία είχε αρχικά κατασκευαστεί για να διευκολύνει την οδική κυκλοφορία, γρήγορα μετατράπηκε σε ένα από τα κορυφαία αξιοθέατα του Λονδίνου. Μέσω του Google Arts & Culture, μπορείς να απολαύσεις τη διάσημη γέφυρα από ένα τουριστικό πλοίο καθώς περνάει από κάτω της.

Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ

Αναρωτηθήκατε ποτέ πώς είναι να ζεις μέσα στο Μπάκιγχαμ, την επίσημη κατοικία της Βασίλισσας της Αγγλίας; Μέσω αυτής της εικονικής περιήγησης, οι «επισκέπτες» μπορούν να εξερευνήσουν μερικές από τις πιο εμβληματικές αίθουσες, μεταξύ των οποίων η Αίθουσα του Θρόνου, η Μεγαλόπρεπη Σκάλα και το Λευκό Δωμάτιο Ζωγραφικής.

London Eye

Με ύψος 135 μέτρα και δίπλα στον Τάμεση, αυτή η τεράστια ρόδα προσφέρει μία καταπληκτική θέα όλης της περιοχής του Λονδίνου. Πολλοί το θεωρούν υπερεκτιμημένο και ακριβό, αλλά εσύ μπορείς να απολαύσεις μια δωρεάν βόλτα από το καναπέ σου με αυτό το βίντεο.

Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Είναι εύκολο να χαθείς για ώρες στην online tour του Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου. Εκεί μπορείς να εξερευνήσεις σκελετούς δεινοσαύρων, πεταλούδες, συλλογές ορυκτών κι άλλα ενδιαφέροντα εκθέματα που θα σου πάρουν το μυαλό.

10 Downing Street

Είναι η επίσημη κατοικία των Βρετανών πρωθυπουργών από το 1735, το μέρος στο οποίο ελήφθησαν μερικές από τις σημαντικότερες αποφάσεις της βρετανικής ιστορίας. Το Google Arts & Culture προσφέρει μια εικονική περιήγηση σε επιλεγμένα δωμάτια, όπως η αίθουσα του Υπουργικού Συμβουλίου, το δωμάτιο της Θάτσερ και η Μεγάλη Σκάλα.

Πύργος του Λονδίνου

Στη βόρεια όχθη του ποταμού Τάμεση, ο Πύργος του Λονδίνου είναι περισσότερο γνωστός για τη συλλογή των περίφημων κοσμημάτων του βρετανικού στέμματος, τα οποία εκτίθενται δημόσια από το 17ο αιώνα. Το youvisit.com προσφέρει εικονική περιήγηση στον πύργο, στην οποία θα ακούσεις για την ιστορία του.

Βασιλική Όπερα

Η Βασιλική Όπερα του Λονδίνου ανακοίνωσε ένα δωρεάν πρόγραμμα από διαδικτυακές μεταδόσεις για τον Απρίλιο. Μπορείς να παρακολουθήσεις παραστάσεις μπαλέτου και όπερες μέσω του Facebook και των καναλιών της στο YouTube.

Globe Theatre

To περίφημο Globe Theatre προσφέρει στο κοινό απίστευτες παραστάσεις έργων του Σαίξπηρ. Συνολικά 74 θεατρικές παραγωγές είναι διαθέσιμες στην υπηρεσία streaming του θεάτρου, έναντι 6 έως 12 λιρών για την ενοικίαση. Ωστόσο, από τις 6 Απριλίου μέχρι τον Ιούνιο, κάθε δύο εβδομάδες θα προσφέρει δωρεάν streaming μίας παράστασης!

πηγή: reader 

Share:

Leave a reply