0

Η Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης μετά την ακύρωση όλων των επερχόμενων παραστάσεων της λόγω του κορωναϊού, ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει δωρεάν αναμετάδοση σπουδαίων παραστάσεων της από τη βραβευμένη σειρά κινηματογραφικών μεταδόσεων Live in HD, που θα μπορείτε να δείτε από την άνεση του σπιτιού σας, οι αναμεταδόσεις θα είναι διαθέσιμες στην επίσημη ιστοσελίδα της Όπερας.

Η νέα πρωτοβουλία, με τίτλο «Nightly Met Opera Streams» θα ξεκινήσει με αναμεταδόσεις κάθε βράδυ στις 7:30 μ.μ. (ώρα Νέας Υόρκης), οι οποίες θα παραμείνουν διαθέσιμες στην αρχική σελίδα του metopera.org (δείτε ΕΔΩ) και κάντε ΚΛΙΚ στο WATCH NOW για 20 ώρες.

«Πάρσιφαλ» –  Ρίχαρντ Βάγκνερ  …….. κάντε ΚΛΙΚ στο WATCH NOW

Ο Πάρσιφαλ είναι ένα πολύ έντονο έργο. το τελευταίο αριστούργημα του Βάγκνερ, το πιο ολοκληρωμένο έργο του υπό την έννοια ότι η υπόθεση δεν έχει να κάνει με την ιστορία, τους ήρωες και τα έπη των θεών και την αγάπη. Έχει να κάνει με την πίστη, όποια πίστη κι αν είναι αυτή, με την επιθυμία, τον πόνο και τη λύτρωση. Το έργο σε οδηγεί σε διαφορετικούς κόσμους. Ταυτόχρονα είναι και πολύ αινιγματικό. Είναι όμορφο και βλέπει στο μέλλον από την σκοπιά του Βάγκνερ και ταυτόχρονα βλέπει και πίσω στο χρόνο

Ο Πάρσιφαλ έκανε πρεμιέρα στο δεύτερο φεστιβάλ του Μπαϊρόιτ το 1882. Το έργο τοποθετείται στην Ισπανία, τον Μεσαίωνα. Αφηγείται την ιστορία του Πάρσιφαλ που είναι προορισμένος να σώσει την αδελφότητα των Ιπποτών που φυλάσσουν το Άγιο Δισκοπότηρο, στο οποίο ήπιε ο Χριστός στο Μυστικό Δείπνο και την Ιερή Λόγχη που τον πλήγωσε πάνω στον Σταυρό. Η σχέση του Πάρσιφαλ με την μυστηριώδη Κούντρι είναι καθοριστική και για τους δύο. Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, αρχίζουν να συμβαίνουν διάφορα, όταν η Κούντρι καταλαβαίνει ποιος είναι ή ποιος θα μπορούσε να γίνει ο Πάρσιφαλ. Τον ερωτεύεται, δεν θέλει να τον αποπλανήσει, προβλέπει το μέλλον του. Ξέρει την αποστολή του και αντιλαμβάνεται ότι θα μπορούσε να γίνει κάποιος που μπορεί να αλλάξει τα πάντα.

Ο Βάγκνερ γενικά χρειάζεται λίγο χρόνο για να σε βάλει στη μουσική του, αλλά όταν ξεκαθαρίζει η γενική εικόνα, τότε σε κερδίζει. Σου γίνεται εμμονή και δεν μπορείς να γλιτώσεις από τη μαγεία της. Ξεχνάς πραγματικά το χώρο και τον χρόνο.

 

You may also like

Comments

Leave a reply