0

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε 3-0 σετ του Ντανίλ Μεντβέντεφ, προκρίθηκε στον ημιτελικό του Ρολάν Γκαρός και θα αντιμετωπίσει τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ για μια θέση στον τελικό.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς «βλέπει» τον πρώτο τελικό σε Γκραν Σλαμ στην καριέρα του και γιατί όχι και το πρώτο του τρόπαιο!

Η εξέλιξη του προημιτελικού

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ξεκίνησε τον προημιτελικό στον ρυθμό που ο ίδιος είχε θέσει από τις προηγούμενες αναμετρήσεις του στο Παρίσι. Με απόλυτη συγκέντρωση στο σερβίς του, λίγα αβίαστα λάθη και χτυπήματα στις γωνίες που «έτρεχαν» τον Μεντβέντεφ είχε τον απόλυτο έλεγχο. Και σταδιακά κυριάρχησε με εκπληκτικό τένις. Έκανε το break στο 4ο game (3-1) και στη συνέχεια, κρατώντας το σερβίς του πήρε το πρώτο σετ με 6-3.

Στο ξεκίνημα του δεύτερου σετ είχε ακόμα πιο εντυπωσιακά χτυπήματα, είτε με το backhand είτε με το forehand και έκανε πάλι πρώτος το break, αυτή τη φορά στο 3ο γκέιμ για να προηγηθεί στη συνέχεια με 3-1.

Κάπου εκεί όμως το σκηνικό άλλαξε. Ο Ρώσος απάντησε με το πρώτο του break στο παιχνίδι, στο 6ο game και στη συνέχεια βρέθηκε να προηγείται 5-4 και 15-40 στο σερβίς του Στέφανου, έχοντας δύο ευκαιρίες για να κάνει το 1-1. Ο Στέφανος όμως έβγαλε ψυχή και αφού ισοφάρισε σε 5-5, πήρε στη συνέχεια και το δεύτερο σετ στο τάι-μπρέικ.

Στο τρίτο σετ, η εικόνα άλλαξε, με πολλές διακυμάνσεις κατά τη διάρκειά του. Ο Ρωσος ήταν αυτός που έφτασε πρώτος στο break, στο 5ο game και προηγήθηκε 3-2. Η εξέλιξη αυτή του έδωσε αυτοπεποίθηση, ενώ στον αντίποδα χάλασε τη συγκέντρωση του Τσιτσιπά. Ο Έλληνας τενίστας άρχισε να κάνει εύκολα λάθη και να… παρατάει κάποιους πόντους. Δεν το έβαλε κάτω όμως… Εκεί που έμοιαζε αποσυντονισμένος, πάτησε ξανά… γκάζι και πήρε πίσω το break, στο 8ο game, ισοφαρίζοντας σε 4-4, ενώ στη συνέχεια με το σερβίς του έκανε και το 5-4!

Σε εκείνο το σημείο ο… πανούργος Μεντβέντεφ δημιούργησε μια τεχνική ένταση με τον διαιτητή, εκνεύρισε τον Στέφανο και έφτασε στο 5-5. Η συνέχεια όμως ήταν ελληνική! Ο Στέφανος πήρε τα δύο επόμενα games και έφτασε στη μεγάλη νίκη με 3-0 σετ!

πηγή: cnn

You may also like

Comments

Leave a reply

More in Sport