0

Μαρισία Παπαλεξίου     –     Μέτζο Σοπράνο

Η μεσόφωνος Μαρισία Παπαλεξίου σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Κλασικό Τραγούδι στο Ωδείο Αθηνών (τάξεις Φωνητικής της Κικής Μορφονιού και Μελοδραματικής του Κώστα Πασχάλη), από όπου αποφοίτησε με Άριστα Παμψηφεί και Α’ Βραβείο. Ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο Παρίσι και στο Ντίσελντορφ, κοντά στη μεσόφωνο Jane Henschel με την οποία μελετά μέχρι σήμερα.
Διετέλεσε μέλος της Χορωδίας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (2000/3). Ως σολίστ πρωτοεμφανίστηκε στο Παρίσι σε παραγωγές όπως οι Die Zauberflöte/Zweite και Dritte Dame, L’ Enfant et les Sortilèges/Maman και La Libellule, Carmen, στο Φεστιβάλ της Νίκαιας, καθώς και σε πολλές συναυλίες ορατοριακού ρεπερτορίου (Requiem και Krönungsmesse του Mozart, Der Messias του Händel κ.α.
Στην Ελλάδα έχει ερμηνεύσει ρόλους σε παραγωγές όπως οι: Die Frau Ohne Schatten/Die Amme (Μέγαρο Μουσικής Αθηνών), Madama Butterfly/Suzuki και Kate Pinkerton (Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, Εθνική Λυρική Σκηνή), La Traviata/Flora Bervoix (Όπερα Θεσσαλονίκης, Φεστιβάλ Αιγαίου), Carmen/Mercédès (Φεστιβάλ Αιγαίου, ΕΛΣ), Rigoletto/Maddalena, Μαραθών-Σαλαμίς/Μυρτώ, I Vespri Siciliani/Ninette, Cavalleria Rusticana/Lola και Die Fledermaus/Prinz Orlofsky (ΕΛΣ), Η Κόρη της Καταιγίδος/Πλουπλού (“Οι όπερες των ζητιάνων”), Requiem του Mozart με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ κ.α.
Την άνοιξη του 2010 ερμήνευσε σε παγκόσμια πρώτη τον ομώνυμο ρόλο στην Τίγκρα του Σπύρου Σαμάρα με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης καθώς και με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στο ΜΜΑ.
Το καλοκαίρι του 2015 εμφανίστηκε ως dritte Magd στην Elektra του Richard Strauss, στην Όπερα του Cottbus (Γερμανία).

Γιάννης Τσανακαλιώτης    –    Πιάνο

Ο Γιάννης Τσανακαλιώτης γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε πιάνο με υποτροφία στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών με καθηγήτρια τη διεθνούς φήμης πιανίστα Ρίτα Βούρτση. Στο βιογραφικό του συμπεριλαμβάνεται πλήθος σεμιναρίων πιάνου με διακεκριμένους καθηγητές και σολίστ όπως οι G. Mounier, Duo Ganev, N. Petrov, P.B. Skoda, B. Ringeissen κ.ά. Έχει συμπράξει ως σολίστ με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και συνεργάζεται με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και την Εθνική Λυρική Σκηνή. Είναι μέλος του Opus I Trio με το οποίο έχει συμμετάσχει σε πολλά ρεσιτάλ ανά την Ελλάδα, ενώ έχει κάνει και εμφανίσεις σε όλο τον κόσμο, παρουσιάζοντας πολλά ελληνικά έργα σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση. Πέραν της σύμπραξής του με καταξιωμένους λυρικούς τραγουδιστές, ο Γιάννης Τσανακαλιώτης έχει συνεργαστεί και ως κορεπετίτορας σε σεμινάρια με σπουδαίους καλλιτέχνες όπως οι Ch. Studer, G. Dimitrova, R. Knoll, Δ. Ευαγγελάτου κ.ά. ενώ διδάσκει πιάνο στο ωδείο Μουσικοί Ορίζοντες.

You may also like

Comments

Leave a reply