0

Σε έναν τελικό που θα μείνει χαραγμένος στην ιστορία για το συγκλονιστικό του φινάλε, ο ΠΑΟΚ κατέκτησε το όγδοο τρόπαιο στην ιστορία του (και το τέταρτο στα πέντε τελευταία χρόνια), επικρατώντας στο ΟΑΚΑ του Ολυμπιακού με 2-1. Με μια μαγική ενέργεια του Ζίβκοβιτς ακριβώς στο 90΄που με τακουνάκι έβγαλε την ασίστ στον σκόρερ Κρμέντσικ, το κύπελλο βάφτηκε ασπρόμαυρο σε ένα ματς με έντονα συναισθήματα και στο οποίο παίχθηκε πολύ ωραίο ποδόσφαιρο.

Το «χρυσό» γκολ του Τσέχου επιθετικού ήρθε κόντρα στην ροή του αγώνα, όμως δικαίωσε τις αλλαγές που είχε κάνει ο Πάμπλο Γκαρσία στο 80΄τόσο με τον σκόρερ που νωρίτερα είχε προειδοποιήσει άλλες δυο φορές όσο και με τον Τσιγγάρα που έδωσε την φρεσκάδα και τις ανάσες που χρειαζόταν η ομάδα στα χαφ. Το πρώτο ημίχρονο συνδυάστηκε από το γκολ του ΠΑΟΚ αλλά και την αναγκαστική αλλαγή του Παπασταθόπουλου που αντικαταστάθηκε και αναθεώρησε τα αμυντικά πλάνα του Μαρτίνς.

Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα ήταν για τον Ολυμπιακό στο 13΄όταν ο Μασούρας βγήκε στην αντεπίθεση, ο Μπρούμα βρέθηκε τετ α τετ με τον Πασχαλάκη, όμως ο τελευταίος τον νίκησε. Ο ΠΑΟΚ απάντησε στο 26΄, με τον Ουάρντα να παίρνει την πρώτη κεφαλιά, ο Σβιντέρσκι την δεύτερη αλλά η μπάλα να βρίσκει το οριζόντιο δοκάρι του Σα. Η αγωνιστική άνοδος του «δικέφαλου του Βορρά» επιβεβαιώθηκε με το γκολ που ήρθε στο 34΄, με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Βιεϊρίνια, ένα πέναλτι που το κέρδισε ο Σβιντέρσκι από τον Εμβιλά.

Η αλλαγή του Φορτούνη στο ημίχρονο στην θέση του Μπρούμα αποδείχθηκε καθοριστική και άκρως αποδοτική αφού από το κόρνερ που εκτέλεσε ο διεθνής άσος στο 50΄, ο Εμβιλά ανενόχλητος, με πλασέ μέσα από την περιοχή ισοφάρισε. Από τα πόδια του Φορτούνη, οι Πειραιώτες κυκλοφόρησαν την μπάλα, πιέζοντας τον ΠΑΟΚ και έφτασαν κοντά σε ένα δεύτερο γκολ με κεφαλιά του Μασούρα στο 56΄, την οποία αποσόβησε ο Πασχαλάκης, λίγο πριν η μπάλα περάσει την γραμμή.

Η απόδοση του Ολυμπιακού ανέβηκε αισθητά, η κατοχή ήταν με το μέρος του και ο ΠΑΟΚ είχε παθητικό ρόλο μη μπορώντας να δημιουργήσει και να διαχειριστεί το ματς. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν την τελευταία ευκαιρία στο ματς στο 93΄ αλλά το σουτ του Μπουχαλάκη, απέκρουσε ο Πασχαλάκης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Παπασταθόπουλος (25΄ λ.τρ. Ρέαμπτσιουκ), Σεμέδο, Εμβιλά, Ανδρούτσος, Καμαρά (90+2΄Βαλμπουενά), Μπουχαλάκης, Χολέμπας, Μπρούμα (46΄Φορτούνης), Ελ Αραμπί, Μασούρας (86΄Χασάν).

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια, Βαρέλα, Κρέσπο, Ροντρίγκο, Σβαμπ, Ντόουγκλας Αουγκούστο, Μπάμπα (90+5΄Μιχάι), Ζίβκοβιτς, Σβιντέρσκι (80΄Κρμέντσικ), Ουάρντα (80΄Τσιγγάρας).

πηγή: kathimerini

You may also like

Comments

Leave a reply