0

Τα Κύθηρα δεν είναι σαν τα υπόλοιπα νησιά. Είναι πολύ ιδιαίτερα και γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο δεν μπορεί να τα κατατάξει κανείς σε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία. Θα λέγαμε, περισσότερο, ότι αποτελούν ξεχωριστή κατηγορία από μόνα τους.

Λίγο η ιδιαιτερότητα της μορφολογίας τους και η άγρια ομορφιά τους, οι ονειρικές παραλίες και τα γραφικά χωριουδάκια με την ιδιόμορφο χαρακτήρα, τα ιστορικά αξιοθέατα αλλά και το μαγικό φυσικό τους περιβάλλον, συνθέτουν το καρουζέλ εμπειριών που βιώνει κανείς επισκεπτόμενος το Τσιρίγο, όπως τα αποκαλούν οι ντόπιοι, που σίγουρα δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο. Ένα από τα δημοφιλέστερα σημεία του νησιού, λοιπόν, και το ονειρικό τοπίο στο χωριό Μυλοπόταμος με το ανατριχιαστικό όνομα και την «μαύρη» ιστορία.

Κύθηρα: Το ονειρικό τοπίο με το ανατριχιαστικό όνομα

Στο δυτικό τμήμα του νησιού, λοιπόν, στο πανέμορφο και καταπράσινο χωριό του Μυλοπόταμου με την χαρακτηριστική πλακόστρωτη πλατεία, βρίσκονται οι καταρράκτες της Φόνισσας. Ένα ειδυλλιακό και μαγευτικό τοπίο με καταρράκτες ύψους 20 μέτρων με λαμπερά νερά που πέφτουν ερμητικά και σχηματίζουν μια φυσική λίμνη βάθους περίπου 3 μέτρων ανάμεσα σε θεόρατα πλατάνια. Η λίμνη, μάλιστα, για τους πιο τολμηρούς καθώς τα νερά της είναι αρκετά κρύα, αποτελεί ιδανική επιλογή και για δροσιστικά μακροβούτια.

Κάποτε αυτό το ονειρικό τοπίο αποτέλεσε σκηνικό φόνου, στο οποίο οφείλει και την ονομασία του. Πριν πολλά χρόνια, λοιπόν, δύο γυναίκες ήρθαν αντιμέτωπες στην κορυφή των καταρρακτών πάνω στα βράχια. Τότε η μία έσπρωξε την άλλη κάτω, με αποτέλεσμα η δεύτερη να χάσει την ζωή της.

Ωστόσο, η μοναδική και μαγική ομορφιά που αντικρίζει κανείς μόλις βρεθεί εδώ του δημιουργεί την εντύπωση ότι μόνο αέρινα πλάσματα μπορούν να ζουν εδώ, όπως οι νεράιδες. Γι΄αυτό και έχει αποδοθεί στην τοποθεσία και η ονομασία καταρράκτες της Νεράιδας. Λίγο πιο πέρα από τους καταρράκτες συναντώνται οι εγκαταλελειμμένοι νερόμυλοι του χωριού, καθώς και άλλες λιμνούλες που ολοκληρώνουν το παραμυθένιο σκηνικό.

πηγή: newsbeast

You may also like

Comments

Leave a reply

More in ΕΛΛΑΔΑ