0

 Για πρώτη φορά έρχεται στο φως της δημοσιότητας έγγραφο-επιστολή του προέδρου της τοπικής κοινότητας του Κάτω Διμηνιού, κ. Δημήτρη Νικολάου προς τον Δήμαρχο κ. Σταματόπουλο και στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Λεονάρδο με ημερομηνία 6 Δεκεμβρίου 2018, αριθμ.πρωτ 88 και κοινοποίηση προς το Δημοτικό Συμβούλιο και τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων. 

«Αποδείχτηκε στην πορεία πως δεν υπήρξε ούτε όραμα, ούτε διάθεση συνεργασίας, ούτε κοινή προσπάθεια. Σε όλο αυτό το διάστημα ο απερχόμενος δήμαρχος επιβεβαίωσε όσους μιλούσαν για διοίκηση που διακατεχόταν από το πνεύμα του «ενός ανδρός αρχή» .Τα τελευταία πέντε χρόνια που βρίσκομαι στην θέση αυτή, κατέθεσα πλήθος από ιδέες και προτάσεις για το καλό της τοπικής μου κοινότητας, της οποίας έχω την ευθύνη. Καμία από αυτές τις ιδέες και τις προτάσεις δεν εισακούστηκε. Δεν εκτιμήθηκαν ποτέ από τον δήμαρχο, ο οποίος κράτησε αποστάσεις, αγνοώντας τα αιτήματά μου. Η κοινότητά μας εγκαταλείφθηκε, λοιπόν, στην τύχη της, ειδικά στα ζητήματα της καθαριότητας.»

Παραθέσαμε  απόσπασμα από το  έγγραφο του προέδρου (βλέπε εδώ) της τοπικής κοινότητας του Κάτω Διμηνιού, κ. Δημήτρη Νικολάου προς τον Δήμαρχο κ. Σταματόπουλο και στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Λεονάρδο που έκανε γνωστή την ανεξαρτητοποίησή του από τον συνδυασμό «Συμμαχία Νέων Σικυώνιων» από τις 27 Μαρτίου 2019. Μέχρι σήμερα πολλά έχουν ακουστεί για την κίνηση αυτή του κ. Δ. Νικολάου, και στη τοπική κοινότητα- που παραμένει ως πρόεδρος και ασκεί τα καθήκοντα του- και στα μέσα ενημέρωσης, και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και στη κοινωνία του Κιάτου καθώς και της ευρύτερης περιοχής. Εμείς δε θα σταθούμε σε τίποτα από αυτά, θα σταθούμε στο έγγραφο που ήρθε υπ΄όψιν μας με ιδιαίτερη προσοχή, θεωρούμε το περιεχόμενό του άκρως πολιτικό και θα το αναδείξουμε έτσι ώστε ο καθένας να μπορεί να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα.

Ακολουθεί το έγγραφο-επιστολή του κ . Δ. Νικολάου…

Ένα έγγραφο-επιστολή όπου ο πρόεδρος του Κάτω Διμηνιού κ. Νικολάου, καταθέτει ρητά και ξεκάθαρα, την πολιτική του αγανάκτηση προς τον Δήμαρχο κ. Σταματόπουλο για την απαξίωση του ρόλου των προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Σικυωνίων, καταγγέλλει συμπεριφορές της Δημοτικής Αρχής ως προσβλητικές προς τους κατοίκους και μιλά για πολιτικό θράσος των Αντιδημάρχων εν όψιν εκλογών.

Ένα έγγραφο-επιστολή που έχει ημερομηνία αρχές Δεκεμβρίου του 2108, σε “νεκρό προεκλογικό” χρόνο, με “κραυγή” αγανάκτησης και πολλαπλούς αποδέκτες, με άκρως πολιτικό χαρακτήρα, δε μπορούμε να καταλάβουμε πως κανείς δεν είχε τίποτα να σχολιάσει, δεν είχε τίποτα ν΄απαντήσει, σα να μην υπήρξε ποτέ, σα να μη το γνώριζε κανείς, σα να μη το άκουσε κανείς. Έλα όμως που υπάρχει, και το γνωρίζουν και το άκουσαν, μας προκαλεί δε μεγαλύτερη απορία ποιους αιφνιδίασε ή ποιοι δε περίμεναν την δήλωση ανεξαρτητοποίησης του κ. Νικολάου και για ποιον λόγο, όταν είδη πολιτικά όλοι γνωρίζουν ότι έχει “φύγει” από τις αρχές Δεκεμβρίου του 2018. Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε το γεγονός ότι ο κ. Νικολάου όχι μόνο έστειλε την επιστολή “φωτιά” στις 6 Δεκεμβρίου, αλλά και ότι στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 7 Δεκεμβρίου 2018 ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕ την “έγκριση τεχνικού προγράμματος εκτελέσεων έργων οικονομικού έτους 2019” επιβεβαιώνοντας, με αυτή την πολιτική του πράξη, τη χαώδης απόσταση που τον χώριζε με τον κ. Σταματόπουλο. 

 Συμπερασματικά το περιεχόμενο του κειμένου του προέδρου του Κάτω Διμηνιού κ. Δημήτρη Νικολάου, “προκαλεί” και ταυτόχρονα “αναδεικνύει” σοβαρά πολιτικά ζητήματα για την λειτουργία και την διαχείριση εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής, αφενός προκαλεί τους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων, τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και τους ίδιους τους Δημοτικούς Συμβούλους και αφετέρου αναδεικνύει ενδεχόμενες παθογένειες διαχείρισης και αποφάσεων της Δημοτικής Αρχής -θα μας επιτρέψετε να το γενικεύσουμε μιας και κανείς μέχρι σήμερα δεν έχει πάρει θέση- της όποιας Δημοτικής Αρχής, που καλό θα ήταν, σε προεκλογική περίοδο γαρ, να μπει στην προεκλογική ατζέντα όλων των παρατάξεων, διότι η επόμενη μέρα των εκλογών δε θα θυμίζει σε τίποτα τις πλειοψηφίες στο Δημοτικό Συμβούλιο που γνωρίζαμε έως σήμερα.

 

 

 

 

 

 

 

 

You may also like

Comments

Leave a reply

More in ON-TIME NEWS