0
Με αναφορές στην κλιματική αλλαγή και τις επιπτώσεις στην λίμνη Στυμφαλία, πραγματοποίησε το χαιρετισμό του ο δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος στην εκδήλωση απονομής των βραβείων του ICC Women Hellas, Hercules sustainability στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας.
Ο δήμαρχος Σικυωνίων επεσήμανε ότι οι επενδύσεις και η ανάπτυξη έχουν ένα περιβαλλοντικό κόστος το οποίο πρέπει να μετρηθεί τόσο από τον πρώτο και δεύτερο βαθμό αυτοδιοίκησης όσο και από την κεντρική κυβέρνησης. Αναφέρθηκε στις πιέσεις που δέχεται το λιμναίο σύστημα της Στυμφαλίας και ο υδροφόρος ορίζοντας της ορεινής Κορινθίας, τόσο από τις πεδινές περιοχές που διψούν για ύδρευση, όσο και από τις αγροτικές καλλιέργειες που έχουν ανάγκη το νερό για άρδευση, ώστε οι νέοι αγρότες να συνεχίσουν να ζουν στην ορεινή και ημιορεινή ζώνη, να εργάζονται και να δημιουργούν. Πιέσεις που μπορούν να ξεπεραστούν με την ορθολογική διαχείριση των υδάτων όχι στη θεωρία αλλά στην πράξη με ανταποδοτικά έργα προς την Στυμφαλία, από τις περιοχές που εκμεταλλεύονται τον υδάτινο πλούτο.
«Το επόμενο βήμα», υπογράμμισε με νόημα ο δήμαρχος Σικυωνίων, «πρέπει να είναι μια συνεργασία και μία συμφωνία, πώς ο τόπος αυτός θα αναπτυχθεί με σεβασμό στο περιβάλλον και στην ιστορική λίμνη». Ο Σπύρος Σταματόπουλος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον νευραλγικό ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης α΄ βαθμού, των δήμων δηλαδή, στην αντιμετώπιση των καθημερινών αλλά και των έκτακτων προβλημάτων που ανακύπτουν στην τοπική κοινωνία, είτε από φυσικές καταστροφές, είτε από άλλες αιτίες και έθεσε ως προτεραιότητα την ενίσχυση των ΟΤΑ, που αποτελούν το πρώτο πεδίο καταφυγής των πολιτών σε δύσκολες στιγμές.

You may also like

Comments

Leave a reply