0

Αξιότιμοι κύριοι και κυρίες,
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι στο πλαίσιο του προγράμματος «Συμμαχία Για Συμβίωση ΙΙ» το οποίο υλοποιεί η iSea σε συνεργασία με τo MEDASSET- Ελλάς και το Tμήμα Ζωικής Παραγωγής, Αλιείας και Υδατοκαλλιεργειών της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών, σκοπεύουμε να πραγματοποιήσουμε ένα εκπαιδευτικό σεμινάριο/workshop στις 08 Οκτωβρίου στην καφετέρια «Ακτή» στην Καλλονή Λέσβου στις 12:30μμ, με σκοπό την κατάρτιση των αρμόδιων αρχών, των τοπικών φορέων και των αλιέων σε θέματα που αφορούν το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο για την προστασία των θαλάσσιων χελωνών, καρχαριών και βάτων, και τις τεχνικές ασφαλούς απελευθέρωσής τους.

Θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε να παρευρεθείτε στη συγκεκριμένη εκδήλωση.

Προς ενημέρωσή σας, στην Ελλάδα υπάρχουν τα περισσότερα είδη χονδριχθύων που εντοπίζονται στη Μεσόγειο και πιο συγκεκριμένα 36 είδη καρχαριών, 30 είδη βάτων και 1 χίμαιρα, τα οποία στην πλειοψηφία τους αποτελούν κορυφαίους θηρευτές των θαλάσσιων οικοσυστημάτων και ακρογωνιαίοι λίθοι της δομής και της ισορροπίας τους. Οι ελληνικές θάλασσες φιλοξενούν τα τρία είδη θαλάσσιων χελωνών που απαντώνται στη Μεσόγειο, την Καρέττα καρέττα (Caretta caretta), την Πράσινη χελώνα (Chelonia mydas) και τη Δερματοχελώνα (Dermochelys coriacea). Μάλιστα στην Ελλάδα οι δύο πρώτες χρησιμοποιούν κάποιες παραλίες για τη φωλεοποίηση με τις σημαντικότερες περιοχές να βρίσκονται στο Ιόνιο αλλά και στην Κρήτη.

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα:
Στόχος του έργου «Συμμαχία Για Συμβίωση ΙΙ» αποτελεί η εκπαίδευση και η κατάρτιση των εμπλεκομένων στην αλιεία σε νομοθεσίες και τεχνικές απελευθέρωσης, συμβάλλοντας έτσι στη μείωση των επιπτώσεων της παρεμπίπτουσας αλίευσης στους πληθυσμούς των θαλάσσιων χελωνών, των καρχαριών και των βάτων στην Ελλάδα. Το πρόγραμμα θα εστιάσει σε δέκα λιμάνια: Καλλονή (Λέσβος), Αλεξανδρούπολη, Καβάλα, Μηχανιώνα (Θεσσαλονίκη), Αλόννησος, Πειραιάς, Κιάτο, Κυλλήνη, Πρέβεζα και Κέρκυρα και χρηματοδοτείται από το μέτρο: «Καινοτόμες δράσεις με τους πολίτες», στον άξονα «Καινοτόμες Δράσεις» του χρηματοδοτικού προγράμματος: «Φυσικό περιβάλλον & καινοτόμες περιβαλλοντικές δράσεις 2020» του Πράσινου Ταμείου.

Ταυτόχρονα, θα γίνεται αναμετάδοση του σεμιναρίου διαδικτυακά. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εγγραφούν στον παρακάτω σύνδεσμο: https://us06web.zoom.us/meeting/register/tZIqfuprDMsGtPNtHJKJWqGewvkAaJBtofD

Ελπίζουμε στη θετική σας απάντηση και βρισκόμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση. Επίσης, σας επισυνάπτω το δελτίο τύπου. Για περισσότερες πληροφορίες και για την εγγραφή σας στο σεμινάριο παρακαλώ επικοινωνήστε στο 2313090696 ή στο 6984129547 και μέσω email: info@isea.com.gr.

You may also like

Comments

Leave a reply

More in ΕΛΛΑΔΑ