0

 

Στο χωριό του Άσσου, ξεχωρίζει ο ναός των Παμμεγίστων Ταξιαρχών. Πρόκειται για μονόχωρη μεγάλων διαστάσεων Βασιλική, με δίρριχτη κεραμοσκεπή στέγη, τρίπλευρη αψίδα ιερού, εισόδους στη δυτική και νότια πλευρά, με τοξωτά υπέρθυρα και αγιογραφίες μεγάλου καλλιτεχνικού ενδιαφέροντος. Οικοδομήθηκε το 1822, σε ανάμνηση της φυγής των Τούρκων την ημέρα της γιορτής των Ταξιαρχών. (δείτε το video)

Όλως ιδιαιτέρως και με μεγάλη λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Άσσου Κορινθίας, χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος το απόγευμα της Πέμπτης 7 Νοεμβρίου, παραμονή της Εορτής Των Αγίων, πλαισιούμενος από Κληρικούς της περιοχής.

Το παρών έδωσαν και φέτος πλήθος πιστών, πολιτικών και αυτοδιοικητικών, μεταξύ αυτών διακρίναμε τους: την Βουλευτή κα. Μαριλένα Σούκουλη-Βιλιάλη, τον Δήμαρχο Κορινθίων κ. Βασίλη Νανόπουλο, τον Αντιδήμαρχο κ. Γιώργο Πούρο, τον πρώην Δήμαρχο κ. Αλέξανδρο Πνευματικό, τον Πρόεδρο του ΚΕΠΑΠ κ. Θέμη Κουτσογκίλα, τους Δημοτικούς Συμβούλους κ.κ. Νίκο Σταυρέλη, Γιώργο Μουρούτσο και Παναγιώτη Λαμπρινό όπως φυσικά και τον Πρόεδρο της Τ.Κ. Άσσου, κ. Ναπολέων Γιαννακουλόπουλο με σύσσωμο το Τοπικό Συμβούλιο.

Μετά το πέρας του εσπερινού ακολούθησε η λιτάνευση της Ιερής εικόνας των Αγίων σε όλο το χωριό προς ευλογία του τόπου και των κατοίκων του, παιανιζούσης της Δημοτικής Φιλαρμονικής του Δήμου Κορινθίων.

 

You may also like

Comments

Leave a reply

More in ΕΛΛΑΔΑ