0

Την Κυριακή 22 Αυγούστου περί ώρα 06:00 το Λιμεναρχείο Κορίνθου ενημερώθηκε τηλεφωνικά από το Ε.Κ.Α.Β. σχετικά με την ύπαρξη τραυματισμένου και ακινητοποιημένου ατόμου σε βραχώδη περιοχή πλησίον της παραλίας Σκαλωσιάς Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων ζητώντας την συνδρομή μας καθόσον δεν υπήρχε εκ μέρους τους δυνατότητα προσέγγισης στο σημείο από ξηράς. Άμεσα στελέχη της Υπηρεσίας με υπηρεσιακό όχημα και σκάφος αναχώρησαν για την εν λόγω περιοχή όπου, καταφθάνοντας, διαπίστωσαν ότι ημεδαπός άνδρας ηλικίας 41 ετών ευρισκόταν ακινητοποιημένος πάνω σε βράχο πλησίον της θάλασσας -μη προσβάσιμο από ξηράς- έχοντας  σοβαρό τραυματισμό στο δεξί πόδι που κατά δήλωσή του προήλθε από πτώση στο πρανές πλησίον της ακτογραμμής κατά την διενέργεια ερασιτεχνικής αλιείας.

Παράλληλα από τον Λιμένα Μαυρολίμνης απέπλευσε για τον ίδιο ως άνω σκοπό το ερασιτεχνικό σκάφος «ΟΥΡΑΝΙΑ» Λ.Π. 6688-ΣΤ΄.  Στελέχη της Υπηρεσίας με την συνδρομή διασωστών του Ε.Κ.Α.Β. και παρευρισκόμενου λουόμενου προέβησαν στον απεγκλωβισμό του τραυματία και στην ασφαλή μεταφορά του σε προσβάσιμο σημείο της ακτογραμμής όπου παρελήφθη από ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β. και διακομίστηκε στο Γ.Ν. ΚΟΡΙΝΘΟΥ. Η Υπηρεσία  ευχαριστεί θερμά όλους τους εμπλεκόμενους για την συνεργασία.

Μία μέρα πριν, το Σάββατο 21 Αυγούστου και ώρα 18:50  ερασιτεχνικό σκάφος στο οποίο επέβαιναν  οκτώ (08) άτομα, (04) ενήλικοι (04) ανήλικοι, ευρισκόταν  σε κίνδυνο καθόσον έχει καταστεί ακυβέρνητο λόγω μηχανικής βλάβης στη θαλάσσια περιοχή Κόλπου Μεγάρων, σε στίγμα φ: 37° 53,19′ β – λ: 023° 12,56′ α. Υπό τον συντονισμό του Ε.Κ.Σ.Ε.Δ. του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ενεργοποιήθηκε το Τοπικό Σχέδιο Έκτακτης Ανάγκης της Υπηρεσίας μας και άμεσα  απέπλευσε από τις λιμενικές εγκαταστάσεις ”ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ ΕΛΛΑΣ“ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ Ρυμουλκό πλοίο με επιβαίνοντα στέλεχος της Υπηρεσίας μας καθώς και το υπηρεσιακό περιπολικό σκάφος του Λ/Χ ΚΟΡΙΝΘΟΥ/Β΄ Λ/Τ Ισθμίας προς εντοπισμό ακυβέρνητου σκάφους και επιβαινόντων. Περί ώρα 20:00 ανωτέρω σκάφος και επιβαίνοντες εντοπίστηκαν πλησίον της παραπάνω αναφερόμενης θαλάσσιας περιοχής. Οι επιβαίνοντες, οι οποίοι ήταν όλοι καλά στην υγεία τους,   επιβιβάστηκαν επί του ρυμουλκού με ασφάλεια. Το σκάφος προσδέθηκε και ρυμουλκήθηκε επίσης με ασφάλεια, στην περιοχή ”ΑΛΜΥΡΑ” Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας. Από τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε διαπιστώθηκε ότι το σκάφος είχε υποστεί μηχανική βλάβη. Επίσης ο κυβερνήτης έφερε όλα τα προβλεπόμενα έγγραφα – άδειες και εφόδια εν ισχύ. Η υπηρεσία ευχαριστεί θερμά την ”ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ ΕΛΛΑΣ“ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ για την συνεργασία και την παροχή συνδρομής στο ως άνω αναφερόμενο περιστατικό έρευνας και διάσωσης.

You may also like

Comments

Leave a reply