0

 Συνέντευξη τύπου παραχώρησε ο δήμαρχος Σικυωνίων την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2020 με θέμα τον προγραμματισμό των δράσεων και των έργων της νέας χρονιάς.

Ο Σπύρος Σταματόπουλος στην συνέντευξή του παρουσίασε συνοπτικά στοιχεία για την οικονομική θέση στην οποία βρίσκεται ο δήμος Σικυωνίων αλλά και τα έργα τα οποία εκτελούνται ή προγραμματίζονται.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το ύψος του Τεχνικού Προγράμματος ο δήμαρχος Σικυωνίων αποκάλυψε πως ο δήμος βρίσκεται μεταξύ των πρώτων θέσεων σε επίπεδο περιφέρειας Πελοποννήσου αλλά και πανελλαδικά. Συγκεκριμένα στο σύνολο της Περιφέρειας Πελοποννήσου το Τεχνικό πρόγραμμα του 2020 είναι εφάμιλλο των μεγάλων δήμων με πληθυσμό υπερδιπλάσιο από το δήμο Σικυωνίων. Από την άλλη σε σχέση με δήμους, παρόμοιου πληθυσμιακού δυναμικού, το Τεχνικό Πρόγραμμα του δήμου Σικυωνίων είναι υπερτριπλάσιο.

Σε πανελλαδικό επίπεδο, εξήγησε ο Σπύρος Σταματόπουλος, ο δήμος Σικυωνίων φιγουράρει σε υψηλές θέσεις όχι μόνο λόγω χρηματοδοτήσεων αλλά και λόγω οικονομικής βιωσιμότητας που εξασφαλίζεται αφενός από τις υψηλές χρηματοδοτήσεις που πετυχαίνει, αφετέρου από το χαμηλό βαθμό εξάρτησής του από τις κρατικές επιχορηγήσεις, ενώ διαθέτει ένα αποθεματικό της τάξεως των 4-5 εκατομμυρίων ευρώ.

You may also like

Comments

Leave a reply