0

Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα σήμερα, ημέρα εορτασμού της εθνικής επετείου της 25η Μαρτίου και της Επανάστασης των Ελλήνων το 1821, που αποτίναξαν τον τουρκικό ζυγό, στις Καστανιές και ολόκληρο τον Έβρο, εδώ που χτυπάει η καρδιά όλης της Ελλάδας. Στις 11:30 στο Επιτηρητικό Φυλάκιο 1 στις Καστανιές, πραγματοποιήθηκε απόδοση τιμών από τη Φρουρά στη Σημαία μας, με ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, λίγα μέτρα από τα ελληνοτουρκικά σύνορα και τα σημεία που διεξάγονται συχνά “μάχες” των ελληνικών δυνάμεων, αστυνομικών, στρατιωτικών, πυροσβεστών, οι οποίοι κρατούν απαραβίαστα τα σύνορα μας.

Την ίδια ώρα ζεύγος μαχητικών F 16 της Πολεμικής Αεροπορίας πέταξε πάνω τις Καστανιές, σκορπώντας ενθουσιασμό στους κατοίκους και στις δυνάμεις στρατού και σωμάτων ασφαλείας που επιτηρούν στην περιοχή. Στη συνέχεια το ζεύγος κινήθηκε προς Αλεξανδρούπολη, Καβάλα, Λήμνο, Λέσβο και Χίο. Μετά την έπαρση της ελληνικής σημαίας και την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου, το άγημα αποχώρησε συντεταγμένα υπό τους ήχους εμβατηρίου της στρατιωτικής μπάντας.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος στην ημερήσια διαταγή του με την ευκαιρία του εορτασμού της εθνικής επετείου 25ης Μαρτίου 1821 και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου ανέφερε: «Η σημερινή επέτειος δεν είναι απλώς και μόνον μία ημέρα μνήμης, απόδοσης τιμών, ανάμνησης και υπερηφάνειας, αλλά είναι και πρέπει να είναι και ημέρα διδαχής, μία ημέρα απολογισμού, μία φωτεινή ημέρα εθνικής ανατάσεως και μία ημέρα εθνικής αυτοπεποίθησης, για όλα όσα μεγάλα και τρανά μπορεί να πετύχει ένας λαός ενωμένος όταν οι περιστάσεις και το ιστορικό καθήκον το επιβάλλουν και το απαιτούν. Και τώρα είναι μία τέτοια ώρα!». 


You may also like

Comments

Leave a reply