Χρονική παύση, οικονομική στασιμότητα και ο φόβος της επόμενης μέρας των επιχειρήσεων.

Share:
Πώς επηρεάζει η καραντίνα τις επιχειρήσεις και ποια είναι η επόμενη μέρα για εργοδότες και εργαζόμενους; Για την επόμενη μέρα μιλά και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου Νοτίου Δυτικής Ελλάδος και Ιονίων Νήσων,  κ. Γιώργος Βαγενάς.
«Θα κλείσουν μαγαζιά που δεν είχατε φανταστεί. Η επόμενη ημέρα δυστυχώς δεν είναι αυτό που εμείς οραματιζόμασταν. Μετά από 50 ημέρες απραξίας έπρεπε όλη η λιανική να ανοίξει ταυτόχρονα τη Δευτέρα. Το άνοιγμα γίνεται επιλεκτικά για μερικές αλυσίδες και κάποιες πολυεθνικές για να ακολουθήσουμε εμείς στις 11 Μαΐου. Θεωρώ ότι όλες οι επιχειρήσεις έπρεπε να ανοίξουν είτε στις 4 είτε στις 11 Μαΐου. Το ωράριο που επίσης εξήγγειλε η κυβέρνηση δεν ευνοεί την επαρχία, γιατί αφορά και μόνο την Αθήνα και όχι την επαρχία. Όλα αυτά την ώρα που η πλειονότητα των εμπόρων ακόμα δεν έχει πάρει τα 800 ευρώ. Είναι ένα εμπόδιο ανυπέρβλητο μαζί με το γεγονός ότι όποια παρέμβαση έχουμε ζητήσει δεν είναι επάνω στο τραπέζι των συζητήσεων».
Για την λειτουργία της αγοράς ο κ. Βαγενάς παρατηρεί ότι  «η κυβέρνηση δεν μας έχει στηρίξει. Ό,τι έχουμε ζητήσει πήγε στις καλένδες. Και αυτό θα διαφανεί σε λίγο καιρό, διότι και από τον χώρο της ένδυσης και της υπόδησης θα δούμε μαγαζιά να κλείνουν που δεν τα είχαμε καν φανταστεί. Τα έξοδα είναι ανυπέρβλητα με σωρευμένες επιταγές και μιλάμε για ένα δύσκολο αύριο».
Χαρακτηριστικό το ρεπορτάζ του HuffPost Greece που μίλησαν οι κ. Χάρης Γεωργόπουλος, ιδιοκτήτης εστιατορίου, και Θεόφιλος Παγιάτης, βιοτέχνης αλουμινίου. (video HuffPost Greece)

 

Share:

Leave a reply