Χοιρινό κατσαρόλας με γιαούρτι, μουστάρδα και λεμόνι!

Share:

Το πιο εύκολο φαγητό κατσαρόλας με χοιρινό, γιαούρτι, μουστάρδα και λεμόνι. Από τι πιο εύκολες και ελαφριές συνταγές!

Συστατικά για το χοιρινό κατσαρόλας με γιαούρτι, μουστάρδα και λεμόνι
1 1/2 κιλο χοιρινό λαιμό
30 γρ αλεύρι
ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια
2 στικ σέλερι
2 σκ σκόρδο
1 λεμόνι χυμό Και ξύσμα
1 κύβο κοτόπουλο
800 ml νερό
1 φύλλο δάφνης
150 γρ γιαούρτι
2 κτς μουστάρδα
Φύλλα κόλιανδρου (προαιρετικά)

Για το ρύζι
400 γρ ρύζι μακρύκοκκο
1 κύβο λαχανικών
1 φύλλο δάφνης
Αλάτι,πιπέρι

Εκτέλεση

  • Κόβουμε το χοιρινό σε μερίδες.
  • Αλατοπιπερωνουμε και το περνάμε από αλεύρι, τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι.
  • Σε μια φαρδιά κατσαρόλα σοτάρουμε με ελαιόλαδο τα κομμάτια χοιρινού σε δόσεις και όταν πάρουν χρώμα τα βγάζουμε δίπλα σε ένα πιάτο.
  • Στην ίδια κατσαρόλα σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σέλερι σε φέτες και το σκόρδο.
  • Όταν σοταριστούν και μαλακώσουν προσθέτουμε το κρέας.
  • Σβήνουμε με το λεμόνι προσθέτουμε τη Δάφνη και τον κύβο κοτόπουλο και το νερό.
  • Αφήνουμε σκεπασμένο με καπάκι για 1:20 λεπτά περίπου σε μέτρια προς δυνατή φωτιά να μαλακώσει το χοιρινό μας.
  • Ελέγχουμε αν χρειαστεί υγρά.
  • Όταν το φαγητό μας είναι έτοιμο, σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι και τη μουστάρδα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
  • Σβήνουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
  • Προσθέτουμε σιγά σιγά τη σάλτσα (υγρά) που έχουμε στην κατσαρόλα στο μπολ με το γιαούρτι ανακατεύοντας συνεχώς, αυτό το κάνουμε για να μην μας κόψει το γιαούρτι!
  • Έπειτα προσθέτουμε τη σάλτσα που έχει δημιουργηθεί στο μπολ στην κατσαρόλα.
  • Προσθέτουμε το ξύσμα λεμόνι.
  • Ψιλοκόβουμε λίγα φύλλα κόλιανδρου από πάνω.

Για το ρύζι

  • Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε μπόλικο νερό, τον κύβο λαχανικών, τη Δάφνη ,αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να πάρει βράση.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι και βράζουμε για όση ώρα μας αναγράφει η συσκευασία(η κάθε μάρκα διαφέρει στο χρόνο βρασμού).
  • Σουρώνουμε, επαναφέρουμε στην κατσαρόλα και προσθέτουμε ελαιόλαδο.

πηγή: petros-syrigos

Share:

Leave a reply