Φτιάχνουμε χάρτινα ενυδρεία!

Share:

Εάν είστε λάτρεις της θάλασσας, τι θα λέγατε να φτιάξουμε ένα υπέροχο χάρτινο ενυδρείο παρέα με τα παιδιά; Είναι εύκολο, γίνεται με απλά υλικά και είναι σίγουρο ότι θα διασκεδάσετε οικογενειακώς!

ΥΛΙΚΑ
Κουτί παπουτσιών
Άσπρο χαρτόνι
Μπλε και πράσινο χαρτί ή χαρτόνι (για τον βυθό)
Μπλε τσόχα για τη φάλαινα
Μία οβάλ πετρούλα για τη φάλαινα
Μπλε ακρυλικό χρώμα για τη φάλαινα
Πορτοκαλί μαρκαδόρο για το ψάρι κλόουν
Χαρτόνι
Ψαλίδι
Κόλλα
Πιστόλι ζεστής κόλλας
Μαρκαδόρους

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Το κουτί παπουτσιών δίνει αυτή την 3D αίσθηση. Κολλήστε στην πλάτη του κουτιού το άσπρο χαρτόνι, αφού έχετε κολλήσει ή σχεδιάσει πάνω του διάφορα φυτά και λουλούδια του βυθού.

Ζωγραφίστε την πέτρα με το μπλε ακρυλικό χρώμα και κολλήστε την μπλε τσόχα, στην οποία έχετε δώσε το σχήμα ουράς. Η φάλαινά σας είναι έτοιμη. Το αγαπημένο ψαράκι κλόουν είναι ακόμη πιο απλό: κόβετε το χαρτόνι σας στο κλασικό σχέδιο ψαριού και το ζωγραφίζετε με τον πορτοκαλί μαρκαδόρο.

Γενικά, αυτοσχεδιάστε! Δείτε ντοκιμαντέρ με ψάρια και τον θαλάσσιο βυθό μαζί με τα παιδιά κι εμπνευστείτε παρέα! Τα χρώματα του βυθού και οι ποικιλίες των ψαριών είναι πραγματικά εντυπωσιακά κι άπειρα! Οπότε, τα ψάρια που μπορείτε να βάλετε στο DIY ενυδρείο σας είναι ανεξάντλητα, εμείς απλά σας δίνουμε κάποιες ιδέες (original idea by @caactuscare). Επίσης, μη διστάσετε τα πειραματιστείτε και με επιπλέον υλικά! Στην Ελλάδα ζούμε, δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχετε κάπου καταχωνιασμένα κοχύλια, μικρές ή μεγάλες πέτρες, κάποια αποξηραμένο λουλούδι. Πάρτε έμπνευση και από εδώ!

πηγή: kidsradio

Share:

Leave a reply