Φθινοπωρινές κατασκευές για παιδιά!

Share:

Τώρα που έχει έρθει το φθινόπωρο και ο καιρός συχνά χαλάει, τα παιδιά αναγκάζονται να μένουν περισσότερο μέσα στο σπίτι. Και τι μπορείτε να κάνετε εσείς για αυτό, για να τα κρατάτε δραστήρια και χαρούμενα; Μπορείτε πολύ απλά να μεταθέσετε το ενδιαφέρον τους στις κατασκευές και μάλιστα τις θεματικές.

Και μιας και είπαμε για φθινόπωρο, γιατί να μην αφιερώσουμε τις σημερινές κατασκευές σε αυτή την εποχή του χρόνου! Μπορείτε εσείς οι μεγάλοι να κάνετε μία ωραία εισαγωγή πάνω στις 4 εποχές του χρόνου και να εστιάσετε στη συνέχεια στα χαρακτηριστικά του φθινοπώρου μέσα από διάφορα παιχνίδια, τραγούδια, φύλλα εργασίας κτλ.

Αφού έχετε κάνει όλη αυτή την εισαγωγή, τώρα μπορείτε να παροτρύνετε το παιδί σας να φτιάξει τις δικές του φθινοπωρινές κατασκευές. Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι πολύ απλά:

  • Μαρκαδόροι
  • Ψαλίδι
  • Σπάγγος
  • Κόλλα
  • Λευκό χαρτόνι
  • Νερομπογιές

Μερικές εύκολες ιδέες για κατασκευές μπορείτε να βρείτε παρακάτω:

Χάρτινες Ομπρέλες

Δείτε στο παραπάνω video πώς μπορείτε να φτιάξετε τις δικές σας ομπρελίτσες με χαρτοκοπτική και στη συνέχεια να τις διακοσμήσετε ζωγραφίζοντας με όλους τους πιθανούς τρόπους.

Διακοσμητική φθινοπωρινή γιρλάντα

Πάρτε μερικά φίλτρα καφέ και βρέξτε τα ελαφρά. Στη συνέχεια απλώστε με ένα πινέλο μέσα σε αυτά κάποια χρώματα από νερομπογιές και δείτε τα σταδιακά να αναμειγνύονται μεταξύ τους και να βγάζουν διάφορους χρωματισμούς. Στη συνέχεια αφήστε τα φίλτρα να στεγνώσουν και μόλις είναι έτοιμα, κόψτε τα σε σχήμα φύλλων δέντρου και ζωγραφίστε τα νεύρα με ένα μαύρο μαρκαδόρο. Σαν τελευταίο βήμα, ανοίξτε μία τρύπα στο κάθε φύλλο και περάστε τα ένα-ένα από ένα κορδόνι και η γιρλάντα σας είναι έτοιμη για κρέμασμα!

Φυλλοζωάκια

Δείτε πώς μπορείτε να φτιάξετε με τα αποξηραμένα φθινοπωρινά φύλλα των δέντρων απίθανα ζωάκια!

Φυλλοσημειωματάριο

Φτιάξτε το δικό σας μοναδικό φθινοπωρινό σημειωματάριο από φύλλα δέντρων.

πηγή: kidsradio

Share: