Το πρώτο μελοποιημένο ποίημα του Νίκου Καββαδία «Φάτα Μοργκάνα» σε μουσική Μαρίζας Κωχ από τους Final Act με τον σπουδαίο Κώστα Θωμαΐδη.

Share:

Οι Final Act είναι ένα νέο ροκ συγκρότημα που κερδίζει τις εντυπώσεις, μας συστήθηκαν επίσημα το 2016. Συνεργάστηκαν με μεγάλα ονόματα από το χώρο της μουσικής όπως οι Λάκης Παπαδόπουλος, Γιάννης Γιοκαρίνης, Νίκος Ζιώγαλας, Γιάννης Μηλιώκας, Φίλιππος Πλιάτσικας, Magic de Spell κ.ά. Η πρώτη τους δισκογραφική δουλειά «Η Διαδρομή», κυκλοφόρησε το 2016. Το Νοέμβριο του 2018 ηχογράφησαν το δεύτερο άλμπουμ τους «Ειμαρμένη», το οποίο περιέχει έξι τραγούδια. Συνέχισαν με το digital single «Κάλυμνος» σε συνεργασία με τον Θοδωρή Κοτονιά που κυκλοφόρησε από το Ogdoo Music Group και επιστρέφουν αυτή τη φορά διασκευάζοντας το πρώτο μελοποιημένο ποίημα του Νίκου Καββαδία «Φάτα Μοργκάνα» σε μουσική Μαρίζας Κωχ. Ιδανικότερο ερμηνευτή σε αυτό το «ηλεκτρικό πείραμα», δε μπορούσαν να βρουν άλλο από τον σπουδαίο Κώστα Θωμαΐδη! Το video clip που οπτικοποιεί τη διασκευή της «Φάτα Μοργκάνα» και είναι δημιουργία της ομάδας «Τελική πράξη», μας μεταφέρει στον μαγικό κόσμο της οικογένειας των ναυτικών. Ένα κόσμο γεμάτο εμπειρίες από τα ταξίδια των πέντε θαλασσών. Όπως είπε και η Μαρίζα Κωχ στους Final Act: «Τα τραγούδια είναι για να ταξιδεύουν…»

Γνωριμία με τους   FINAL ACT  

Οι Final Act συστήνονται επίσημα στο κοινό το 2016. Οι πρώτες εμφανίσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη δεν άργησαν να έρθουν. (Αρχιτεκτονική Γκάζι,Burbon,Ghost house,Holywood stage,On the Road,Architecture Live Stage,Faust,Sfigga, Σταυρός του Νότου,Silver Dollar,8Ball). Τον Ιανουάριο του 2016 παρουσιάζουν το πρώτο τους videο clip με τίτλο Τέλειος Εργάτης, ως προπομπό της πρώτης ολοκληρωμένης τους δουλειάς,με το οποίο συμμετέχουν το Νοέμβριο του 16 στη συλλογή UNDERGROUND Όνειρα 5 που κυκλοφόρησε ψηφιακά από το site ROCKAP.GR δωρεάν. Το ντεμπούτο άλμπουμ “Η Διαδρομή” κυκλοφόρησε τον ίδιο μήνα από την FM records και περιλαμβάνει 7 δικές τους συνθέσεις.Σε τρία από τα τραγούδια του άλμπουμ,τους στίχους υπογράφει η Θάλεια Αντουλινάκη. Τον Οκτώβριο του 2017 κυκλοφορούν από τον Άγνωστο Ήχο το cd single με τίτλο ” Άυλος “ σε στίχους Θάλειας Αντουλινάκη και μουσική Πάνου Περιβολάρη (προπομπό της δεύτερης επερχόμενης δισκογραφικής τους δουλειάς).Επί σκηνής έχουν εμφανιστεί με καλλιτέχνες όπως (Λ.Παπαδόπουλος,Γ.Γιοκαρίνης,Ν.Ζιώγαλας,Γ.Μηλιώκας,Φ.Πλιάτσικας,Κ.Παρίσης,Γ.Νταγάκη,Χ.Νινιός,Εκείνος κι Εκείνος,Κίτρινα Ποδήλατα,Magic de Spell,Αρνάκια,Λευκή Συμφωνία κ.α ) Σημαντικός σταθμός της μπάντας, η συμμετοχή τους στην πρώτη εκπομπή ERT SESSIONS by Ροκ Συναναστροφές του Πάνου Χρυσοστόμου, όπου καλεσμένοι στο στούντιο Ε της ΕΡΤ ηχογράφησαν ζωντανά τραγούδια από το άλμπουμ τους αλλά και αγαπημένες τους “πειραγμένες” διασκευές.
Η πρώτη τους τηλεοπτική εμφάνιση έρχεται το καλοκαίρι του 2018 ,παίζοντας ζωντανά στον κήπο της ΕΡΤ ,στα πλαίσια του SummERTime όπου προβλήθηκε από την ΕΡΤ 2.
Το Νοέμβριο του 2018 ηχογραφούν ( παραγωγή ΕΡΤ / ηχοληψία Κ.Γιαννακόπουλου) στο στούντιο Ε
το άλμπουμ “Ειμαρμένη” το οποίο περιέχει 6 τραγούδια σε στίχους της Θάλειας Αντουλινάκη που κυκλοφόρησε απο το ogdoo music group.
Το Σάββατο 30 Μαρτίου 2019 εμφανίστηκαν ζωντανά στο ιστορικό Κύτταρο παρέα με Λευκή Συμφωνία ,Αρνάκια και Διόνυσος συμμετέχοντας στη γιορτή του Άγγελου Αλληγιάνη με αφορμή τα τρία χρόνια της εκπομπής Unknown Sound , με τίτλο “3 Χρόνια Unknown Sound 3 Γενιές ελληνικό ροκ…
Το Δεκέμβριο του 2019 κυκλοφορούν ψηφιακά μαζί με video clip απο το Ogdoo το τραγούδι “Κάλυμνος” παρέα με τον Θοδωρή Κοτονιά σε στίχους Χρήστου Πιτσίκου.
Ένα τραγούδι επηρεασμένο από την ιστορία του «χορού του μηχανικού», το δημοφιλέστερο χορό της Καλύμνου.
Σε σημείωμα τους αναφέρουν…


” Η απελευθέρωση από την «ασθένεια» της κρίσης της εποχής μας σε όλα τα επίπεδα , γίνεται ταυτόχρονα η ώθηση για τον ελεύθερο βηματισμό και η ανάταση μιας ολόκληρης γενιάς.”

 

 

 

Share:

Leave a reply