Το “εύκολο” μυστικό για τραγανά και πεντανόστιμα τηγανητά κολοκυθάκια…

Share:

κολοκυθάκια κομμένα ψιλά όπως τα βλέπετε
αλεύρι
αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε καθαρίζουμε και κόβουμε τα κολοκυθάκια όπως στην φωτογραφία Τα βάζουμε σε σουρωτήρι τα πασπαλίζουμε με αλάτι και τα αφήνουμε περίπου 30 λεπτά να ιδρώσουν. Βάζουμε μπόλικο λάδι -σε βαθύ κατσαρολάκι ακόμα καλύτερα- να ζεσταθεί αρκετά. Σε μία καθαρή σακούλα του σούπερ μάρκετ βάζουμε αλεύρι μπόλικο. Ρίχνουμε μέσα τα κολοκυθάκια κλείνουμε στην σακούλα με το χέρι αφήνοντας λίγο αέρα και την κουνάμε να αλευρώσουν τα κολοκυθάκια όλα. Με το χέρι παίρνουμε ποσότητα από τα κολοκύθια τα τινάζουμε μέσα στην σακούλα μην λερώσουμε παρά έξω και τηγανίζουμε. Ετοιμάζονται αμέσως γι αυτό προσέξτε μην αρπάξουν, μόλις χρυσαφίσουν με τρυπητή κουτάλα τα βγάζουμε σε χαρτί κουζίνας επάνω να φύγει το περιττό λάδι και μετά στην πιατέλα.

Αν χρειαστεί αλλάζουμε λάδι αλλά αν τα τινάζεται καλά δεν θα χρειαστεί διότι δεν θα έχουν πολύ αλεύρι να παραμένει στο λάδι και να το μαυρίζει !!

Το μυστικό της συνταγής για να γίνουν πολύ τραγανά είναι να τα αφήσετε να ιδρώσουν και να κολλήσει το αλεύρι επάνω τους! Καλή απόλαυση!

πηγή: xrysessyntages

Share: