Τι λιγουρεύεσαι σήμερα; Παγωτό που θυμίζει κάποια σοκολάτα των παιδικών σου χρόνων;

Share:

Τι λιγουρεύεσαι σήμερα; Παγωτό που θυμίζει κάποια σοκολάτα των παιδικών σου χρόνων; Frozen yoghurt; Φρουτένιο σορμπέ ή γρανίτα; Συνέχισε να σκρολάρεις παρακάτω, για να βρεις τη συνταγή σου!

1. Πανεύκολο γιαουρτογλυκό κατάψυξης με φρούτα του δάσους

Σα να λέμε frozen yoghurt, γιατί βλέπεις το γιαούρτι το αγαπάμε πολύ. Δες πως θα φτιάξεις το πιο εύκολο παγωμένο γιαούρτι χωρίς ζάχαρη αλλά με μέλι, στο σπίτι!

2. Εύκολο, θεϊκό παγωτό Snickers χωρίς παγωτομηχανή (και σε vegan εκδοχή)

Η αγαπημένη σου σοκολάτα του περιπτέρου, σε παγωτό! Αυτή η συνταγή υπόσχεται να σου αλλάξει τη ζωή. Πανεύκολο, με λίγα και αγνά υλικά, θα γίνει το νέο αγαπημένο σου γλυκό.

Υλικά για το παγωτό φιστικοβούτυρο

800 ml γάλα καρύδας (κονσέρβα)
2 κ.σ. κορν φλάουρ, κοσκινισμένο
260 γρ. απαλό φιστικοβούτυρο
200 γρ. μέλι ανθέων ή maple syrup
2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Υλικά για την επικάλυψη σοκολάτας

100 γρ. κουβερτούρα ή vegan μαύρη σοκολάτα, σε κομματάκια
1 κ.σ. λιωμένο λάδι καρύδας ή ηλιέλαιο ή ελαφρύ ελαιόλαδο

Υλικά για το σερβίρισμα

αλατισμένα φιστίκια “πίνατς”, κοπανισμένα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ετοιμάζουμε το παγωτό. Βάζουμε σε κατσαρόλα το γάλα καρύδας (κονσέρβα) και το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε με σύρμα.
  2. Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνέχεια για 5-7 λεπτά, ίσα-ίσα μέχρι το μείγμα να πάρει μια βράση και να πήξει από το κορν φλάουρ.
  3. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το φιστικοβούτυρο, το μέλι (ή το maple syrup) και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα να ενσωματωθούν.
  4. Αφήνουμε το τελικό μείγμα να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 40 λεπτά. Κάθε τόσο ανακατεύουμε με το σύρμα.
  5. Μεταφέρουμε το μείγμα σε αντικολλητική φόρμα κέικ και καλύπτουμε την επιφάνειά του με διάφανη μεμβράνη, έτσι ώστε να εφάπτεται σε αυτό. Καλύπτουμε σφιχτά όλη τη φόρμα με αλουμινόχαρτο και βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 8 ώρες.
  6. Ετοιμάζουμε την επικάλυψη σοκολάτας για το σερβίρισμα του παγωτού. Λιώνουμε σε μπεν μαρί (δηλαδή σε ανοξείδωτο μπολ πάνω από κατσαρολάκι με νερό που σιγοβράζει, χωρίς να ακουμπά το νερό το μπολ) την κουβερτούρα ή τη μαύρη σοκολάτα με το λάδι της επιλογής μας, ανακατεύοντας απαλά με σπάτουλα ζαχαροπλαστικής να έχουμε λείο ρευστό μείγμα.
  7. Αποσύρουμε από τη φωτιά και περιχύνουμε με τη βοήθεια κουταλιού το σερβιρισμένο παγωτό. Πασπαλίζουμε αν θέλουμε με κοπανισμένα φιστίκια και απολαμβάνουμε επιτόπου.

Το παγωτό διατηρείται καλά καλυμμένο στην κατάψυξη για 7 μέρες. Προτείνω να το βγάζεις στον πάγκο της κουζίνας για 10-12 λεπτά πριν το σερβίρεις. Όση επικάλυψη σοκολάτας περισσέψει, θα σφίξει αρκετά. Την φυλάμε καλυμμένη στο ψυγείο και για να την ξαναχρησιμοποιήσουμε την λιώνουμε με τον ίδιο τρόπο, δηλαδή σε μπεν μαρί.

3. Παγωτό μόκα-ταχίνι, χωρίς παγωτομηχανή: εύκολο & λαχταριστό

Έντονη γεύση από καφέ και κακάο, υπέροχα κρεμώδης υφή από μέλι και ταχίνι: ιδού το μόκα-ταχίνι που δεν ήξερες ότι έλειπε από τη ζωή σου. Σαν να τρως μια μπουκιά σοκολατένιου χαλβά και να την ακολουθείς με μια μεγάλη ρουφηξιά καφέ.

Υλικά για το παγωτό

1 λίτρο κρέμα καρύδας
4 κ.σ. κορν φλάουρ, κοσκινισμένο
170 γρ. maple syrup
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
70 γρ. τριμμένη καρύδα (ινδοκάρυδο)

Υλικά για την επικάλυψη & το σερβίρισμα

200 γρ. μαύρη κουβερτούρα, σε κομματάκια
2 κ.σ. λάδι καρύδας
τριμμένη καρύδα (ινδοκάρυδο) για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ετοιμάζουμε το παγωτό. Βάζουμε σε κατσαρόλα την κρέμα καρύδας και το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε με σύρμα.
  2. Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνέχεια με σύρμα για 7-10 λεπτά, μέχρι το μείγμα να πάρει μια – δυο βράσεις και να πήξει από το κορν φλάουρ.
  3. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το maple syrup, το εκχύλισμα βανίλιας και την τριμμένη καρύδα. Ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθούν.
  4. Αφήνουμε το τελικό μείγμα να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 1 ώρα. Κάθε τόσο ανακατεύουμε με το σύρμα.
  5. Μεταφέρουμε το μείγμα σε αντικολλητική φόρμα κέικ και καλύπτουμε την επιφάνειά του με διάφανη μεμβράνη, έτσι ώστε να εφάπτεται σε αυτό. Συνεχίζουμε με ένα ακόμα κομμάτι διάφανη μεμβράνη και καλύπτουμε όλη τη φόρμα με αλουμινόχαρτο. Βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 8 ώρες.
  6. Ετοιμάζουμε την επικάλυψη σοκολάτας για το σερβίρισμα του παγωτού. Λιώνουμε σε μπεν μαρί (δηλαδή σε ανοξείδωτο μπολ πάνω από κατσαρολάκι με νερό που
    σιγοβράζει, χωρίς να ακουμπά το νερό το μπολ) την κουβερτούρα με το λάδι καρύδας, ανακατεύοντας απαλά με σπάτουλα ζαχαροπλαστικής να έχουμε λείο ρευστό μείγμα.
  7. Αποσύρουμε από τη φωτιά και περιχύνουμε με τη βοήθεια κουταλιού το σερβιρισμένο παγωτό. Πασπαλίζουμε -αν θέλουμε- με επιπλέον τριμμένη καρύδα και απολαμβάνουμε επιτόπου. Εναλλακτικά περιχύνουμε σιγά – σιγά με κουτάλι την επιφάνεια του παγωτού (δεν το ρίχνουμε όλο μαζί) στη φόρμα, πασπαλίζουμε με λίγη τριμμένη καρύδα, το ξανακαλύπτουμε και το αφήνουμε όλο μαζί να παγώσει έτσι.

5. Πανεύκολο & δροσιστικό σορμπέ πεπόνι με 3 υλικά, χωρίς παγωτομηχανή

Το πιο ζουμερό, αρωματικό πεπόνι διάλεξε για αυτή τη συνταγή και θα έχεις να απολαμβάνεις δροσιστικό σορμπέ, που υπόσχεται να γλυκάνει και τις πιο καυτές μέρες του καλοκαιριού!

Υλικά

1 μικρό πεπόνι (800 γρ. χωρίς τη φλούδα)
140-160 γρ. μέλι ή maple syrup
1 κ.σ. χυμό λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Κόβουμε τη σάρκα του πεπονιού σε μέτρια κομμάτια και τα βάζουμε σε blender ή σε επεξεργαστή τροφίμων (αν είναι μικρό το μούλτι μας, σε δόσεις). Πολτοποιούμε πολύ καλά και μεταφέρουμε το πολτοποιημένο πεπόνι σε μπολ.
  2. Προσθέτουμε το μέλι (ή το maple syrup) και το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Δοκιμάζουμε τη γλυκύτητα και προσαρμόζουμε το μέλι αναλόγως
  3. Μεταφέρουμε το μείγμα σε αντικολλητική φόρμα για κέικ (ή μεταλλικό δοχείο), καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη που να εφάπτεται στο μείγμα και συνεχίζουμε με άλλο ένα στρώμα μεμβράνης και αλουμινόχαρτο.
  4. Βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 8 ώρες. Εάν έχει παγώσει (“πετρώσει”) πολύ, το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 10-12 λεπτά πριν σερβίρουμε.

πηγή: madameginger

Share:

Leave a reply