0

Το κάστρο Blarney χτίστηκε πριν από περίπου εξακόσια χρόνια από τον Cormac MacCarthy, έναν από τους μεγαλύτερους οπλαρχηγούς της Ιρλανδίας. Εκατοντάδες χρόνια τώρα, εκατομμύρια επισκεπτών έχουν συρρεύσει στο Blarney Castle, καθιστώντας το ένα από τα κορυφαία αξιοθέατα και ένα μνημείο ορόσημο για την ιστορία της Ιρλανδίας.

Υπάρχουν εκείνοι που πιστεύουν ότι οι επισκέπτες συρρέουν στο Κάστρο μόνο για να δουν την «Πέτρα». Αλλά θα πρέπει να γνωρίζεται ότι η «πέτρα του Blarney» είναι μόνο ένα μέρος του ανεπανάληπτου αυτού αξιοθέατου. Οι “εικονικοί” επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να “γευτούν”  δείγμα αυτού του μνημείου-αξιοθέατου της Ιρλανδίας (Δείτε ΕΔΩ).

Blarney Castle

Πάρτε το χρόνο σας… περπατήσετε μέσα στο Blarney Castle Gardens όπου θα δείτε την ηρεμία και την γαλήνη του τοπίου. Μυστικιστικά και μαγευτικά μέρη είναι αυτά που τοποθετούν το κάστρο, στο χάρτη μερικών από τα καλύτερα πάρκα και κήπων στην Ιρλανδία. Δείτε “πινελιές” κινδύνου που συνδέονται με την ομορφιά και αυτό διότι ο κήπος περιέχει μια συλλογή από δηλητηριώδη φυτά από όλο τον κόσμο. Σε αυτόν τον κήπο, τα φυτά είναι τόσο επικίνδυνα και τοξικά ώστε να μπορούν να διατηρούνται σε δομές μεγάλων κλωβών. Στην καρδιά των κήπων του Κάστρου θα βρείτε την υπέροχη θέα του κήπου Fern. Μπορεί να κοιτάξετε ψηλά για να δείτε το ψηλότερο είδος φτέρης στην Ιρλανδία, πλέον των 5 μέτρων την επονομαζόμενη “Dicksonia antartica”

 

Αξίζει μία στάση για να επισκεφθείτε το Rock Close. Αυτός ο τόπος έχει μια μαγική αύρα και είναι γεμάτος από μυστικιστικές περιπέτειες αφού σε κάθε στροφή υπάρχει και μια ιστορία αιώνων. Το τοπίο είναι γεμάτο από πολλά διαχρονικά χαρακτηριστικά του 18ου αιώνα πλημμυρισμένα με ρομαντισμό όπου η φύση και η τέχνη είναι αλληλένδετες.

 

 


You may also like

Comments

Leave a reply