Συνταγή για σπιτική γρανίτα καρπούζι!

Share:

Ένα απολαυστικό γλυκό που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!

Το καρπούζι είναι το πιο χαρακτηριστικό φρούτο του καλοκαιριού και το αγαπημένο των περισσότερων παιδιών. Η γλυκιά γεύση του σε συνδυασμό με τη δροσιστική υφή του, το κάνουν ανάρπαστο! Εμείς βρήκαμε για εσάς μία πανεύκολη συνταγή για σπιτική γρανίτα καρπούζι που μπορείτε να κάνετε σε μόλις λίγα λεπτά!

Υλικά

5 κούπες καρπούζι (χωρίς κουκούτσια)
1/3 φλιτζανιού ζάχαρη
1/3 φλιτζανιού νερό
2 κ.σ. χυμό λεμονιού

Διαδικασία

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη και την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Μόλις αρχίζει να βράζει, το αφήνουμε για ένα λεπτό ακόμα και έπειτα το αποσύρουμε. Κόβουμε το καρπούζι μας σε κομμάτια. Βάζουμε τα κομμάτια καρπουζιού και τον χυμό λεμονιού στο blender και τα πολτοποιούμε.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε το μείγμα μας με το νερό και τη ζάχαρη και τα πολτοποιούμε ξανά. Έπειτα έχουμε δύο εναλλακτικές: 

  1. είτε αγοράζουμε ειδικές θήκες για γρανίτα και αφού βάλουμε σε αυτές το μείγμα μας, το αφήνουμε να κρυώσει.
  2. είτεβάζουμε το μείγμα μας σε παγοθήκες και όταν παγώσουν, πολτοποιούμε τα παγάκια και σερβίρουμε σε ποτήρι.

Τόσο απλά!

πηγή: babyspace

Share:

Leave a reply