Συνταγές: Κέικ Λεμονιού με γλάσο!

Share:

Αυτό το υπέρ αφράτο κέικ λεμονιού με το πιο εύκολο γλάσο είναι μία συνταγή που αρέσει σε όλους! Όταν το φτιάχνω για τον εαυτό μου δεν βάζω πάντα γλάσο, αλλά σε περιτπώσεις που θέλω να το πάω κάπου ή όταν περιμένω επισκέψεις, τότε το γλάσο κάνει αυτό το κέικ λίγο πιο εορταστικό.

ΥΛΙΚΑ

2 λεμόνια ακέρωτα
1½ φλ ζάχαρη
200 γρ. βούτυρο
4 αβγά
1 φλ αμύγδαλα ασπρισμένα και κοπανισμένα
2 φλ αλεύρι
1½ κ.γ μπέικιν πάουντερ
1 γιαούρτι αγελαδινό

Για το γλάσο λεμονιού
1 λεμόνι ο χυμός του
1½ φλ ζάχαρη άχνη περίπου (όση πάρει το γλάσο)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε καλά τα λεμόνια και με ένα μαχαιράκι τα τρυπάμε σε διάφορα σημεία. Τα βάζουμε σε μια κατσαρολίτσα με άφθονο νερό να τα σκεπάζει και τα βράζουμε για 45-60 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά. Τα στραγγίζουμε και, αφού κρυώσουν, τα κόβουμε στη μέση, αφαιρούμε τα κουκούτσια με πιρούνι και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ μαζί με μισό φλιτζάνι από τη ζάχαρη.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την υπόλοιπη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψει και να ασπρίσει το μίγμα. Προσθέτουμε τα αβγά σταδιακά εξακολουθώντας το χτύπημα και, αφού ενσωματωθούν, ρίχνουμε και τον πολτό των λεμονιών.

Ανακατεύουμε την τριμμένη αμυγδαλόψιχα με το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και τα προσθέτουμε σταδιακά στο μίγμα του μίξερ (πρέπει να λειτουργεί σε χαμηλή ταχύτητα), εναλλάξ με το γιαούρτι. Αδειάζουμε το μίγμα σε λαδωμένο και αλευρωμένο ταψάκι και ψήνουμε το κέικ στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 1 ώρα, μέχρι να ψηθεί σε βάθος. Αφού βγάλουμε το κέικ από το φούρνο, περιμένουμε 5 λεπτά και το αναποδογυρίζουμε πάνω σε σχάρα. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.

Ετοιμάζουμε το γλάσο: Ανακατεύουμε στο χυμό του λεμονιού τη ζάχαρη άχνη, ρίχνοντάς την τμηματικά από σουρωτήρι και ανακατεύοντάς τη με αβγοδάρτη. Όταν το γλάσο αποκτήσει κρεμώδη υφή και μπορεί να στέκεται, περιχύνουμε με αυτό το κρύο κέικ μας. Όταν στεγνώσει, μεταφέρουμε το κέικ σε πιατέλα.

πηγή: sigmalive

Share:

Leave a reply