0

«Ντου» της αντιτρομοκρατικής σε διαμέρισμα. Τον φιλοξενούσε 52χρονη από την Ουκρανία που έχει πολιτογραφηθεί Ελληνίδα και ήταν υποψήφια στις δημοτικές εκλογές με το συνδυασμό Κασιδιάρη στην Αθήνα. Οδηγήθηκε στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ μαζί με την γυναίκα. Αύριο στον εισαγγελέα και στη συνέχεια στις φυλακές Δομοκού.

Συνελήφθη πριν από λίγο από άνδρες της Αντιτρομοκρατικής στην περιοχή του Ζωγράφου ο Χρήστος Παππάς, ο οποίος παρέμενε άφαντος από τον Οκτώβριο μετά τη δίκη της Χρυσής Αυγής. Λίγο μετά τις 9 συμβατικά αυτοκίνητα της Αντιτρομοκρατικής έκλεισαν την οδό 28ης Οκτωβρίου από το ύψος της Εθνικής Αντιστάσεως έως την Θεσσαλίας και μπήκαν μέσα στο ισόγειο διαμέρισμα όπου συνέλαβαν τον Χρήστο Παππά. Τον φυγόποινο φιλοξενούσε σε διαμέρισμα μία 52χρονη γυναίκα από την Ουκρανία, η οποία έχει πολιτογραφηθεί Ελληνίδα και ήταν υποψήφια με το συνδυασμό του Ηλία Κασιδιάρη στην Αθήνα. Η γυναίκα συνελήφθη επίσης.

Μετά τη σύλληψή του ο Παππάς οδηγήθηκε στα κρατητήρια του 12ου ορόφου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής μαζί με την 52 χρονη που θα αντιμετωπίσει κατηγορίες για υπόθαλψη. Αύριο ο Χρήστος Παππάς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών και στη συνέχεια στις φυλακές Δομοκού. Υπενθυμίζεται ότι ο 59χρονος υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής έχει καταδικαστεί από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε κάθειρξη 13 ετών για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Η πληροφορία για την τοποθεσία στην οποία βρισκόταν ο Χρήστος Παππάς έφτασε στην αστυνομία πριν μερικές ημέρες. Πιθανολογείται ότι βρισκόταν εκεί όλο το διάστημα που παρέμενε καταζητούμενος. 

Από την αστυνομία εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: «Βραδινές ώρες σήμερα, Πέμπτη 1 Ιουλίου 2021, συνελήφθη στην Αθήνα από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) ο 59χρονος ημεδαπός διωκόμενος με καταδικαστική απόφαση, με την οποία είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης 11 ετών και 9 μηνών. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα Εφετών για την εκτέλεση της ποινής του, πρωινές ώρες αύριο. Μαζί του συνελήφθη 52χρονη ημεδαπή η οποία τον υπέθαλπε στην οικία της και θα οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών για παράβαση άρθρου 169Α Π.Κ.».
Ο πρώην βουλευτής είχε εξαφανιστεί λίγες ώρες μετά την εμφάνισή του στο Αστυνομικό Τμήμα Παπάγου, τον Οκτώβριο, όπου έδωσε το «παρών» στο πλαίσιο των περιοριστικών όρων. Η αστυνομία αναζήτησε αρχικά τον Παππά στο σπίτι του στον Χολαργό, όπου βρίσκονταν συγγενείς του, αλλά όχι ο ίδιος. Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr η τελευταία φορά που αστυνομικοί είδαν τον Χρήστο Παππά ήταν στις 10 Οκτωβρίου όταν βγήκε για έξοδο και επέστρεψε στη συνέχεια στο σπίτι του στου Παπάγου. Σημειώνεται ότι η 10η Οκτωβρίου ήταν τρεις ημέρες μετά την ανακοίνωση του δικαστηρίου ότι η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η ελληνική Δημοκρατία αγωνίστηκε και απέβαλλε το τοξικό δηλητήριο της Χρυσής Αυγής. Το Κράτος Δικαίου στάθηκε σθεναρά απέναντι στους εγκληματίες. Με τη σύλληψη του Χρήστου Παππά κλείνει οριστικά το κεφάλαιο της εγκληματικής οργάνωσης.  Η Ελληνική Αστυνομία κινήθηκε συντονισμένα και επιβεβαίωσε ότι αξίζει την εμπιστοσύνη μας. Και αυτό σε πείσμα των αρνητών της αποτελεσματικότητας των διωκτικών αρχών».
Ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε την εξής ανακοίνωση: «Χρειάστηκε μόλις 9 μήνες στον κύριο Χρυσοχοΐδη για να πράξει αυτό που έπρεπε να γίνει από την πρώτη μέρα: να συλλάβει τον νεοναζί Χρήστο Παππά, τον οποίον έχασε μέσα από τα χέρια του ενώ υποτίθεται πως τον φυλούσε πριν τη δίκη. Η θετική αυτή εξέλιξη υπό την πίεση του αντιφασιστικού κινήματος δεν αναιρεί τις βαρύτατες ευθύνες της κυβέρνησης του κυρίου Μητσοτάκη. Από εδώ και πέρα αναμένουμε σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Ελπίζουμε να μην παραπέσει πουθενά ο νεοναζί και διασύρουν πάλι τη χώρα μας διεθνώς».

πηγή: .protothema

You may also like

Comments

Leave a reply

More in ΕΛΛΑΔΑ