0

 

         

                                         

ΝΙΚΟΣ ΤΑΓΑΡΑΣ  

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στην Σολυγεία βρέθηκε χτες το βράδυ (19 Ιουνίου) ο υπ. Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρ. αν. Υπουργός ΠΕΚΑ Νίκος Ταγαράς, προκειμένου να μιλήσει στους κατοίκους του Κόρφου, του Αγγελόκαστρου και του Σοφικού.

Ο κ. Ταγαράς απευθύνθηκε από καρδιάς στους συντοπίτες του θίγοντας τα καίρια προβλήματα της εποχής μας: «Από αυτή την κρίση πρέπει να βγούμε και πάλι ενωμένοι, γιατί μόνο έτσι μπορούμε να ξαναβρούμε τον δρόμο μας. Να αφήσουμε πίσω όσα μας χώρισαν και να ξαναβρούμε το νήμα για όσα μας ενώνουν. Να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις για να έρθουν επενδύσεις, που θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας…». Μάλιστα ο κ. Ταγαράς μίλησε για την ανάγκη να υπάρξουν θέσεις εργασίας για όλους τους έλληνες και ειδικά τους νέους ώστε σταδιακά να μειωθεί η ανάγκη καταβολής επιδομάτων και να περιοριστεί μόνο σε όσους έχουν πραγματικά ανάγκη: «τα επιδόματα εργασίας πρέπει να γίνουν επιδοτήσεις θέσεων εργασίας…» ανέφερε χαρακτηριστικά μια θέση με την οποία συμφώνησαν οι κάτοικοι.

Ειδικότερα για την περιοχή της Σολυγείας ο κ. Ταγαράς αναφέρθηκε στις ευκαιρίες που υπάρχουν για τους ιδιοκτήτες δασικών εκτάσεων να τις εκμεταλλευτούν, προκειμένου να δημιουργηθούν εκεί σύνθετες τουριστικές μονάδες: «γνωρίζω ότι υπάρχει εκδήλωση ενδιαφέροντος και από ξένους επενδυτές για την αγορά εκτάσεων προκειμένου να γίνουν επενδύσεις τουριστικού ενδιαφέροντος», τόνισε ο κ. Ταγαράς και συνέχισε λέγοντας πως το ενδιαφέρον στην περίπτωση αυτή είναι πως μιλάμε για σύνθετες τουριστικές μονάδες που εκτός από την κεντρική ξενοδοχειακή μονάδα περιλαμβάνουν συνεδριακά κέντρα, γήπεδα γκολφ και μίνι τουριστικές κατοικίες. «Αυτές τις μίνι τουριστικές κατοικίες μπορεί ο επενδυτής να τις πουλήσει ή να το μισθώσει μακροχρόνια…».

Οι κάτοικοι από την πλευρά τους έθεσαν το θέμα των συγκοινωνιακών υποδομών μέσα στο δάσος, αλλά και της αγροτικής οδοποιίας με τον κ. Ταγαρά να αναφέρει πως η κεντρική κυβέρνηση θα πρέπει να βοηθήσει οικονομικά τους δήμους -οι οποίοι έχουν τις αρμοδιότητες για τις συγκοινωνιακές υποδομές τοπικού χαρακτήρα- για να χαράξουν τους νέους αγροτικούς δρόμους.

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Ταγαράς δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην προσωπική σχέση που έχει δημιουργήσει με τις Κορίνθιες και τους Κορίνθιους σε όλη την πολιτική του διαδρομή: «Γνωριζόμαστε αρκετά καλά, ώστε να ξέρετε πως στην καρδιά και στο μυαλό μου εσείς έχετε την πρώτη θέση. Οι δικές σας αγωνίες, τα δικά σας προβλήματα είναι αυτά που προσπαθούσα πάντα να επιλύσω. Με σοβαρότητα, αποφασιστικότητα, αίσθημα ευθύνης, συνέπεια λόγων και έργων, κοιτώντας την ουσία, αξιοποιώντας την γνώση και την εμπειρία από την άσκηση διοίκησης σε όλα τα επίπεδα, ζητώντας να είμαι χρήσιμος, πιστεύω ότι έβαλα ένα μικρό λιθαράκι για να πάει ο τόπος μας, η Κορινθία μας, ένα βήμα παραπέρα. Δεν θα είχα καταφέρει, όμως, τίποτα χωρίς την δική σας βοήθεια και στήριξη. Χωρίς να πάρω δύναμη από την δική σας εμπιστοσύνη σε μένα…», κατέληξε ο κ. Ταγαράς.

 

 

Στην Ευρωστίνη βρέθηκε το βράδυ της Πέμπτης 20 Ιουνίου ο υπ. Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Ταγαράς. Ο πρ. αν. Υπουργός ΠΕΚΑ επισκέφτηκε την Ζάχολη, τα Ροζενά και το Δερβένι, όπου είχε συνομιλία με τους κατοίκους σε ζεστό κλίμα.

Ο κ. Ταγαράς έγινε αποδέκτης της αγωνίας των κατοίκων για την επόμενη μέρα στα χωριά τους, τα οποία ερημώνουν. «Πρέπει να κάνετε κάτι για να σταματήσουν να φεύγουν τα παιδιά μας από τον τόπο τους» είπαν οι κάτοικοι, κάνοντας ειδική μνεία στην καταπολέμηση της ανεργίας, ενώ ταυτόχρονα, έθεσαν τα ζητήματα της ασφάλειας.

O υπ. Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι η απάντηση στο πρόβλημα της φυγής των νέων από τον τόπο τους βρίσκεται στην καταπολέμηση της ανεργίας: «όταν ο νέος έχει δουλειά στον τόπο του δεν έχει λόγο να φύγει. Αλλά θέσεις εργασίας, δημιουργούνται μόνο με επενδύσεις και αυτό, στις σημερινές συνθήκες στην Ελλάδα, προϋποθέτει ένα αναπτυξιακό σοκ, μέσα στους πρώτους έξι μήνες. Αυτό είναι κάτι που μόνο η Νέα Δημοκρατία μπορεί να πετύχει, γιατί είναι ένα κόμμα που πιστεύει στην ιδιωτική πρωτοβουλία και στην δύναμη που έχουν οι έλληνες να δημιουργήσουν…».


Ο κ. Ταγαράς τόνισε ακόμα πως οι κάτοικοι πρέπει να νιώσουν ασφαλείς στον τόπο τους, ώστε να μπορέσουν να αφοσιωθούν στον προσωπικό τους αγώνα. Συμπλήρωσε, μάλιστα, πως «η εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας είναι αυτονόητη υποχρέωση του κράτους, γι αυτό και αποτελεί προτεραιότητα στο πρόγραμμα της Ν.Δ. αφού χωρίς ασφάλεια δεν μπορεί να υπάρξει δημοκρατία…».

Κάνοντας ειδική αναφορά στα θέματα τοπικού ενδιαφέροντος ο κ. Ταγαράς υπενθύμισε πως στην διάρκεια της θητείας του ως νομάρχης υλοποίησε όλες τις υποσχέσεις του, που αφορούσαν μια σειρά από έργα στην περιοχή της Ευρωστίνης και ειδικότερα:

  • το γήπεδο του Δερβενίου
  • τον δρόμο Κιάτο – Γκούρα – Δερβένι
  • την κατασκευή του νέου δημοτικού σχολείου στο Δερβένι
  • την ανάπτυξη του ορεινού όγκου της Ζήρειας (χιονοδρομικό αθλητικό κέντρο).

Μία από τις μεγάλες αγωνίες των κατοίκων στην παραλιακή ζώνη της Ευρωστίνης αποτελεί φυσικά η διάβρωση των ακτών, η οποία αποτελεί ευθεία απειλή όχι μόνο για τις περιουσίες, αλλά ακόμα και για τις ζωές των κατοίκων και των διερχομένων. Ο πρ. αν. Υπουργός ΠΕΚΑ υπενθύμισε πως κατά την διάρκεια της θητείας του πραγματοποιήθηκε μια σειρά από έργα προστασίας της παραλιακής ζώνης από την διάβρωση των ακτών στην περιοχή, που άγγιξαν τα τρία εκατομμύρια ευρώ. Παράλληλα, υποσχέθηκε ότι «ως κυβέρνηση θα στηρίξουμε όποια αναγκαία έργα προκύψουν από την μελέτη που είναι σε εξέλιξη», τόνισε ο κ. Ταγαράς.

Μετά το τέλος κάθε ομιλίας του ο υπ. Βουλευτής Κορινθίας είχε προσωπική επαφή με όλους τους συνομιλητές του, οι οποίοι παραδέχτηκαν πως ο κ. Ταγαράς αποτελεί τον μοναδικό πολιτικό που έχει αποδείξει έμπρακτα το ενδιαφέρον του για την Δυτική Κορινθία.

 

Με εκτίμηση
Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων
Νίκου Ταγαρά
υπ. Βουλευτή Ν. Κορινθίας
πρ. Αν. Υπουργού ΠΕΚΑ
πρ. Νομάρχη Κορινθίας

 

You may also like

Comments

Leave a reply