Ριζότο με πράσινα σπαράγγια!

Share:

Είναι η εποχή των σπαραγγιών και δεν θα κουραστώ να σας υπενθυμίζω ότι είναι φανταστικά και πρέπει να τα αγοράσετε. Με ριζότο, τα σπαράγγια γίνονται ένα πλήρες πιάτο.

Υλικά

300 γραμμάρια ρύζι για ριζότο, Arborio
20 γραμμάρια βούτυρο
1 κρεμμύδι
1 ζωμό λαχανικών
500 γραμμάρια πράσινα σπαράγγια
1 κουτάκι κρέμα γάλακτος
1/2 ποτήρι λευκό κρασί
50 γραμμάρια παρμεζάνα
Αλάτι και πιπέρι

Ριζότο με πράσινα σπαράγγια | iefimerida.gr 2

Εκτέλεση

  • Βράστε τα σπαράγγια σε άφθονο βραστό νερό και αλμυρό, για 10 λεπτά
  • Ενώ δεν έχουν βράσει ακόμη τα βυθίζουμε σε κρύο νερό βρύσης
  • Τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να διώξουμε τα πολλά υγρά
  • Σε μια ξύλινη βάση, κόβουμε τις τρυφερές μυτούλες και τις αφήνουμε στην άκρη
  • Κόβουμε το υπόλοιπο σώμα, εκεί που είναι σχετικά μαλακό, σε κομμάτια 1,5 εκ.
  • Ετοιμάζουμε το ριζότο: ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι
  • Ξεπλένουμε το ρύζι και το βάζουμε στην κατσαρόλα με το βούτυρο και το κρεμμύδι
  • Το αφήνουμε να ασπρίσει για 3 λεπτά
  • Ανακατέψτε απαλά και προσθέστε σιγά σιγά και το κρασί
  • Προσθέτουμε τον ζωμό διαλυμένο σε αρκετό ζεστό νερό
  • Σιγά σιγά το νερό ώσπου να το απορροφά το ρύζι
  • Προσθέτουμε τα κομμένα σπαράγγια
  • Η διαδικασία παίρνει 20 λεπτά ώσπου να μαλακώσει το ρύζι, να μη γίνει χυλός
  • Προς το τέλος βάζουμε την κρέμα γάλακτος και την παρμεζάνα
  • Το ριζότο τότε χυλώνει, παίρνει βάρος και δίνει αρώματα
  • Όταν σερβίρετε τοποθετείτε τις μύτες των σπαραγγιών από πάνω
  • Αν έχετε σχοινόπρασο, ψιλοκόψτε λίγο από πάνω, απογειώνει τα αρώματα!

Tip: Εγώ προτιμώ το πλήρες ρύζι, με τον φλοιό του. Είναι ακριβώς η ίδια διαδικασία, ίσως χρειαστεί λίγο περισσότερο ζεστό νερό, γιατί είναι πιο σκληρό το ρύζι.

πηγή: iefimerida

Share:

Leave a reply