0

Την Τετάρτη 22 Μαΐου 2019, στο Αμφιθέατρο του Τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, έγινε η παρουσίαση του βιβλίου “ΠΟΛΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ, Καλές πρακτικές, μεθοδολογίες και πολιτικές στην Αθήνα, Θέρμη, Κόρινθο και Λάρισα”, των εκδόσεων ΓΡΗΓΟΡΗ.

Την επιμέλεια του βιβλίου υπογράφουν ο κ.Γιώργος Μπαγάκης, Καθηγητής στο Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, ο κ.Δημήτρης Δεληγιάννης, Αντιδήμαρχος Δήμου Λαρισαίων, Καθηγητής Σύμβουλος στο ΕΑΠ, ο κ.Γιώργος Κουλαουζίδης, Γενικός Γραμματέας Δήμου Θέρμης, Καθηγητής Σύμβουλος στο ΕΑΠ και η κ.Μαρία Ηλιοπούλου, Αντιδήμαρχος Δήμου Αθηναίων. Η έκδοση αυτή παρουσιάζει όλη την μεθοδολογία και τις πρακτικές που ακολούθησαν οι πόλεις της Αθήνας, της Θέρμης και της Λάρισας, μέσω των οποίων εντάχθηκαν στο πρόγραμμα της UNESCO “Learning Cities” , ένα πρόγραμμα στο οποίο φιλοδοξεί να ενταχθεί και η Κόρινθος.

Το βιβλίο παρουσίασαν, η κ.Τόνια Τζαναβάρα, Προϊσταμένη του Τμήματος Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων του Κέντρου Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος (ΚΕ.Π.Α.Π.) Δήμου Κορινθίων και Έφορος της Δημοτικής Πινακοθήκης Δήμου Κορίνθου, ο κ.Αλέξανδρος Αντωνίου, Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας και ο κ.Αντώνης Σταυρόπουλος, Διευθυντής του  3ου Γενικού Λυκείου Κορίνθου, με συντονιστή τον Γιώργο Μπαγάκη. Ακολούθησαν σύντομες τοποθετήσεις των συγγραφέων του βιβλίου και συζήτηση με το κοινό. Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν, η Κόρινθος είναι μια πόλη στην οποία διοργανώνονται πάρα πολλές δράσεις εκπαιδευτικού και πολιτιστικού χαρακτήρα, ο αριθμός και η ποιότητα των οποίων την καθιστούν ώριμη, για να ενταχθεί στο πρόγραμμα της UNESCO “Πόλεις που μαθαίνουν”. Όλοι συμφώνησαν πως είναι απαραίτητο να αναπτυχθεί η συνέργεια και η δημιουργία δικτύων συνεχούς συνεργασίας, αλληλεπίδρασης και ανατροφοδότησης μεταξύ των φορέων της τυπικής και άτυπης εκπαίδευσης και των φορέων πολιτισμού, έτσι ώστε να γίνει καθημερινή  πραγματικότητα για όλους τους πολίτες, η “δια βίου μάθηση”, το τελικό ζητούμενο σε μια “πόλη που μαθαίνει”!

πηγή: klife

You may also like

Comments

Leave a reply