Πρωτοχρονιάτικη προβολή:Ο Λεωνίδας Καβάκος ερμηνεύει Μπαχ στην Επίδαυρο!

Share:

Κορυφαίο μουσικό γεγονός που άνοιξε τα φετινά Επιδαύρια στις 17 Ιουλίου,ήταν η κατανυκτική συναυλία του Λεωνίδα Καβάκου,ο οποίος στάθηκε μόνος του στην ορχήστρα του Αρχαίου Θεάτρου της Επιδαύρου για να ερμηνεύσει έργα του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ. Ήταν μια εμβληματική στιγμή για τα 65 χρόνια αδιάλειπτης ιστορίας του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου αλλά και για την Καλλιτεχνική Διεύθυνση της Κατερίνας Ευαγγελάτου,που,με την πρόσκληση του κορυφαίου βιολονίστα στην Επίδαυρο,εγκαινίασε ένα διαφορετικό βίωμα των φεστιβαλικών χώρων,μια αντισυμβατική «κατοίκησή» τους.

Καλωσορίζοντας εορταστικά το νέο έτος την Πρωτοχρονιά,το Φεστιβάλ προσφέρει για 48 ώρες την προβολή αυτής της μοναδικής συναυλίας,που έμεινε αξέχαστη σε όσους την παρακολούθησαν στην Επίδαυρο.

Στο μεγαλύτερο θεραπευτήριο του αρχαίου κόσμου,τόπο λατρείας του θεού Ασκληπιού,ο Λεωνίδας Καβάκος μοιράστηκε μαζί μας μια σπάνια μουσική προσευχή.Σε μια εποχή που χρειαζόμαστε συλλογικά την ανάταση,το Φεστιβάλ διασχίζει το 2020 χαρίζοντας στο Κοινό αυτή τη μυσταγωγική στιγμή–σαν δώρο εξευμενισμού και ελπίδας για το 2021 που έρχεται.

Η προβολή της συναυλίας εγκαινιάζει ένα νέο κύκλο μεταδόσεων,που θα περιλαμβάνει σημαντικές συναυλίες και μουσικές παραστάσεις από το πρόγραμμα του 2020.Το πλήρες πρόγραμμα προβολών θα ανακοινωθεί σύντομα.

Ο Λεωνίδας Καβάκος ερμηνεύει Μπαχ στην Επίδαυρο | SPECIAL EVENT

Η συναυλία θα προβληθεί την Παρασκευή 1 και το Σάββατο 2 Ιανουαρίου στο διαδικτυακό μας κανάλι στο YouTube: Greek Festival και θα παραμείνει διαθέσιμη για 48 ώρες.

Έναρξη: 17:00/YouTube: Greek Festival

Λεωνίδας Καβάκος, βιολί

Σχεδιασμός φωτισμού

Ελευθερία Ντεκώ

Σύμβουλος ήχου

Jonas Niederstadt

Ηχολήπτης

Γιώργος Καρυώτης

*

{Πρόγραμμα συναυλίας}

Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ (1685-1750)

Παρτίτα αρ. 3 για σόλο βιολί σε μι μείζονα,BWV 1006
Preludio
Loure
Gavotte en Rondeau
Menuett I
Menuett II
Bourrée
Gigue

Σονάτα για σόλο βιολί αρ. 1 σε σολ ελάσσονα, BWV 1001
Adagio
Fuga (Allegro)
Siciliana
Presto

Παρτίτα αρ. 2 για σόλο βιολί σε ρε ελάσσονα, BWV 1004
Allemande
Courante
Sarabande
Gigue
Chaconne

Διάρκεια 70΄

(Μεταξύ των έργων,μικρή παύση)

πηγή: elculture

Share:

Leave a reply