Πειράματα και βλέπουμε… λιανεμπόριο, διαδημοτικές μετακινήσεις, σχολεία. Μέτρα, έμμεσης παραδοχής λαθών.

Share:

Την μερική χαλάρωση των μέτρων ανακοίνωσε -μετά από εισήγηση της Επιτροπής των Επιστημόνων- ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, προκειμένου να δοθούν «μικρές ανάσες ελευθερίας που θα περιορίσουν τις εστίες υπερμετάδοσης». Σημείωσε ότι -όπως και με τα κομμωτήρια– με κανόνες θα ανοίξουν τη Δευτέρα στις 5 Απριλίου τα καταστήματα λιανεμπορίου με χρήση κωδικού άπαξ στο 13032 για αγορές με click away και click in shop (εντός καταστήματος) κατόπιν ραντεβού και ως τρεις ώρες συνολικά. Θα επιτρέπεται ένας πελάτης ανά 25 τ.μ. με μέγιστο όριο 20 πελάτες κατά περίπτωση Σημειώνεται ότι δεν ανοίγουν τα πολυκαταστήματα και εμπορικά κέντρα. Υπενθυμίζεται ότι το λιανεμπόριο σε πολλές περιοχές της χώρας -όπως και στην Αττική- ήταν κλειστό από τις 11 Φεβρουαρίου, δηλαδή για διάστημα σχεδόν δύο μηνών.

Διαδημοτικές μετακινήσεις

Πιλοτικά από αυτό το Σάββατο (3/4) και μόνο για τα Σαββατοκύριακα θα επιτραπεί η διαδημοτική μετακίνηση με ΙΧ με τη χρήση του κωδικού «6» για έως 3 άτομα ή μια οικογένεια για προσωπική άσκηση με όχημα σε υπαίθριο χώρο.

Σχολεία

Όσον αφορά στα σχολεία, τόνισε ότι το θέμα θα επανεξεταστεί την επόμενη εβδομάδα, με στόχο κάποιες τάξεις να ανοίξουν στις 12 Απριλίου. Για τα self test, ανέφερε ότι θα αρχίσει η διαθεσιμότητά τους από την επόμενη εβδομάδα.

πηγή: kathimerini

 

Share:

Leave a reply